Η κακή διαιτησία δεν δικαιολογεί το -38

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ήθελε την νίκη για να τελειώσει την σειρά, αλλά ο αγώνας εξελίχθηκε σε έναν άσχημο εφιάλτη για τους «κίτρινους». Η ήττα με 38 πόντους διαφορά είναι ένα στοιχείο που θα παίξει τον ρόλο της στο θέμα ψυχολογία ενόψει του τρίτου αγώνα την Τρίτη στο Αλεξάνδρειο.

Βέβαια είναι στο χέρι των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη να την χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους, όμως αυτό είναι κάτι που θα φανεί την Τρίτη.

Όσον αφορά το σημερινό αγώνα, είχε δύο μέρη όπως και δύο πρόσωπα ο ΑΡΗΣ. Ένα στο πρώτο ημίχρονο όπου οι «κίτρινοι» επηρεάστηκαν αγωνιστικά και ψυχολογία από την διαιτησία. «Μπόνους» βολών για την ΑΕΚ στο τρίτο λεπτό, εκτός αγώνα λόγω τριών φάουλ μετά από δύο λεπτά ο Χαρίσης ο οποίος κόντραρε τον Μενσά Μπονσού, εκτός επίσης και ο… ζεστός με εννέα πόντους στην αρχή, ΛαΜάρκους Ριντ. Όταν ήδη έχεις 9 φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο, είναι δύσκολο να παίξεις την άμυνα που μπορείς, έχοντας στο μυαλό σου τα φάουλ.

Από την άλλη οι διαιτητές δεν είχαν την ίδια ευαισθησία και στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία είχε μόλις 2 φάουλ, ενώ ο ΑΡΗΣ αναγκαστικά οδηγήθηκε στην περιφέρεια, κάτι που φάνηκε περισσότερο στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τα ποσοστά του να είναι άσχημα σε σχέση με την πρώτη που τον κράτησαν κοντά στο σκορ. Όπως και η ΑΕΚ έμεινε κοντά στο σκορ από τις βολές της, γιατί αν από το 22 αφαιρέσεις επτά, τότε το σκορ θα μπορούσε να ήταν 15-21 στο πρώτο δεκάλεπτο και ίσως να είχαμε διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΡΗΣ δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι απαλλαγμένοι από το άγχος του αποκλεισμού έβλεπαν το καλάθι σαν… βαρέλι και όλα τελείωσαν νωρίς.

Όμως δεν δικαιολογείται η εμφάνιση του δευτέρου μέρους. Επιθετική αναρχία, καμία διάθεση στην άμυνα και η διαφορά να… μονιμοποιείται στους 30 πόντους. Βέβαια όποια και να ήταν η διαφορά το σκορ θα παρέμενε 1-1 στην σειρά των πλέι οφ, αλλά είναι αδικαιολόγητη η διαφορά των 38 πόντων, η οποία γράφθηκε με μαύρα γράμματα στην  ιστορία του ΑΡΗ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα