Ώρα στέψης για τη Μπαρτσελόνα;

από AllAboutARIS

Θα γίνει αυτό μέσα στη Μαδρίτη; Καθόλου απίθανο, καθώς η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στην ισπανική πρωτεύουσα για να παίξει με την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλδερόν» και με νίκη θα είναι η φετινή πρωταθλήτρια.

Οι «ροχιμπλάνκος», λοιπόν, είναι κατά κάποιο τρόπο ρυθμιστές αυτής της αγωνιστικής, αλλά ο Ντιέγο Σιμεόνε φρόντισε να αντικρούσει τα σενάρια (αλλά και τις φήμες) που θέλουν την ομάδα του να μπαίνει… χαλαρά στο γήπεδο, την Μπαρτσελόνα να νικά και να παίρνει τον τίτλο.

«Δεν είναι τρόπος σκέψης αυτός. Κάποιοι μπορούν να μεταφράζουν τις καταστάσεις με το δικό τους τρόπο, αλλά δεν με αφορά. Αν χάσει η Ρεάλ, δεν έχει σημασία το δικό μας αποτέλεσμα» είπε ο Αργεντινός προπονητής, που βλέπει την ομάδα του μαθηματικά να μην έχει «καθαρίσει» με το εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη, ο Λουίς Ενρίκε θυμάται τι συνέβη πέρυσι όταν οι δύο αυριανοί αντίπαλοι ήταν σε αντίθετες θέσεις και η Ατλέτικο κατέκτησε το πρωτάθλημα μέσα στο «Καμπ Νου». «Δεν υπάρχει θέμα εκδίκησης» ξεκαθάρισε ο προπονητής των Καταλανών, ο οποίος βλέπει πια την ομάδα του να πλησιάζει πολύ κοντά στο φετινό τρεμπλ. «Αν αυτό συμβεί, θα είναι κάτι ανεπανάληπτο» λέει. Την ίδια ώρα, η Ρεάλ ταξιδεύει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Εσπανιόλ και, με την ψυχολογία στο ναδίρ, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ελπίζοντας να είναι μάχιμη η Ατλέτικο και να ελπίζει για τον τίτλο μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα είναι στον πάγκο της «βασίλισσας» μετά την τιμωρία του για τη συμπεριφορά στον διαιτητή της αναμέτρησης με τη Βαλένθια, ο Ρονάλντο θα είναι στην αποστολή, αλλά όχι και ο Ράμος, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Κορυφώνεται, παράλληλα, και η μάχη για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια (που έχει 73 βαθμούς) να υποδέχεται τη Θέλτα και την Σεβίλλη, που την ακολουθεί με 70 βαθμούς, να φιλοξενεί την Αλμερία.

Αναλυτικά η 37η αγωνιστική της Primera Division:
Κυριακή 17/05 (20:00) Βιγιαρεάλ-Μάλαγα
Έλτσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Λα Κορούνια-Λεβάντε
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα
Σοσιεδάδ-Γρανάδα
Κόρδοβα-Ράγιο Βαγεκάνο
Χετάφε-Εϊμπάρ
Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης
Βαλένθια-Θέλτα
Σεβίλλη-Αλμερία

Προτεινόμενα Άρθρα