Η τρύπα του Τσάμπιονς Λιγκ

από AllAboutARIS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ζημιές για τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, με τη μείωση από τα τηλεοπτικά έσοδα και τα εισιτήρια να προκαλούν τρύπα 4 εκατ. ευρώ.

Από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 2015 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέγραψε απώλειες 4 εκατ. ευρώ, ενώ στο ίδιο διάστημα πέρυσι είχε κέρδη 15,2 εκατ. ευρώ. Η ζημιά αυτή θα προστεθεί στο χρέος του συλλόγου, το οποίο αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 547,3 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση των εσόδων, τα οποία θα ανέλθουν σε 142,5-152,2 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2015, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις ήταν μικρότερες (124,5-131,4 εκατ. ευρώ).

Για το πρώτο τρίμηνο του 2015, τα έσοδα από χορηγίες αυξήθηκαν κατά 22,1%, φτάνοντας τα 51,9 εκατ. ευρώ. Ωστόσο οι πωλήσεις προϊόντων εμφάνισαν πτώση 9,5% κι ανήλθαν σε 10,5 εκατ. ευρώ.
Οι μεγαλύτερες απώλειες προήλθαν από τα τηλεοπτικά έσοδα, που μειώθηκαν κατά 39% και τις πωλήσεις εισιτηρίων, που έπεσαν κατά 31,3%. Οι μειώσεις αυτές αποδόθηκαν κατά κύριο λόγο στη μη συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Καθώς αναμένουμε την έναρξη της επόμενης σεζόν, περιμένουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στον αγωνιστικό τομέα και να διεκδικήσουμε τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ από εμπορικής πλευράς έχουμε πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη, με πιο χαρακτηριστική την έναρξη της δεκαετούς συνεργασίας με την Adidas», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ομάδας, Εντ Γούντγορντ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ξοδέψει ένα ποσό κοντά στα 131,7 εκατ. ευρώ για ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ο λόγος για τον οποίο το ποσό αυτό είναι αυξημένο σε σχέση με τα 124,5 εκατ. ευρώ της περσινής χρονιάς είναι επειδή θα χρειαστεί να ανανεωθούν περισσότερα συμβόλαια.

Προτεινόμενα Άρθρα