Χρυσές γροθιές

από AllAboutARIS

Η νίκη του Φλόιντ Μεϊγουέδερ επί του Μάνι Πακιάο, πριν από δύο εβδομάδες έφερε τα περισσότερα χρήματα, που έχουν συγκεντρωθεί ποτέ από ένα αγώνα μποξ, αφού το ποσό ξεπέρασε τα 500 εκατ. δολάρια.

Η «Μάχη του Αιώνα» συγκέντρωσε 400 εκατ. ευρώ μόνο από το pay per view στις ΗΠΑ, αφού περίπου 4,4 εκατ. συνδρομητές πλήρωσαν για να δουν το συγκεκριμένο αγώνα, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα HBO και Showtime, τα οποία έκαναν την παραγωγή και τη μετάδοσή του. Υπενθυμίζεται ότι για να δει κάποιος συνδρομητής το συγκεκριμένο αγώνα έπρεπε να πληρώσει από 90-100 δολάρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ εσόδων από pay per view σε αγώνα μποξ είχε το 2013, όταν ο αγώνας του Μεϊγουέδερ με τον Κανέλο Αλβάρεζ έφερε έσοδα ύψους 153 εκατ. δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι στόχος του είναι να κερδίζει 100 εκατ. δολάρια ανά αγώνα. Το ποσό αυτό σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τον αγώνα της 2ας Μαϊου, ακόμα και για τον ηττηθέντα, Μάνι Πακιάο.

Από τα 400 εκατ. δολάρια των εισπράξεων από την τηλεοπτική μετάδοση το 30-40% θα πάει στα συνδρομητικά τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ άλλο ένα 7,5% θα μοιραστεί στο HBO και το Showtime. Τα υπόλοιπα χρήματα θα μοιραστούν στους δύο αθλητές με το Μεϊγουέδερ να παίρνει το 60% και τον Πακιάο το 40%.

Το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για έσοδα 300 εκατ. δολαρίων από την τηλεοπτική μετάδοση, σύμφωνα με όσα είπε ο μάνατζερ του Πακιάο, Μπομπ Άρουμ πριν τον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από αυτή τη μάχη, οι μεταδόσεις των αγώνων του Μεϊγουέδερ είχαν συγκεντρώσει συνολικά 873 εκατ. δολάρια, ενώ αυτές του Πακιάο είχαν φέρει 741 εκατ. δολάρια.

Προτεινόμενα Άρθρα