Δεν γινόταν να χάσει

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Σαχινίδης γράφει για το καλό ξεκίνημα του ΑΡΗ στα φετινά πλέι-οφ και εξηγεί τι πρέπει να προσέξουν οι κίτρινοι για να βγουν κερδισμένοι από τη δύσκολη σειρά με την Α.Ε.Κ.

Μετά από ένα ομολογουμένως αμφίρροπο παιχνίδι ο ΑΡΗΣ κατάφερε έστω και δύσκολα με αγχωτικό τρόπο να κάμψει την αντίσταση της Α.Ε.Κ. και να είναι αυτός που από χθες πήρε κεφάλι στο σκορ σε μια αν μη τι άλλο πολλά υποσχόμενη σειρά. Οι κίτρινοι μέσα σε ένα Nick Galis Hall που ξύπνησε μνήμες από το ένδοξο παρελθόν κατάφεραν να κάνουν το σημαντικότερο βήμα μέχρι το επόμενο και κερδίζοντας με 71-69 να πάρουν και την κατάλληλη ψυχολογία που στον αθλητισμό και ειδικά στο χώρο του μπάσκετ παίζει κομβικό και κυρίαρχο ρόλο.

 Το μέταλλο αυτής της ομάδας έχει αποδειχθεί ιστορικά πώς στα κρίσιμα παιχνίδια βγαίνει στην επιφάνεια και παίζει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο που αναμφισβήτητα γέρνει την πλάστιγγα προς την πλευρά του ΑΡΗ. Κάτι τέτοιο συνέβη και εχθές, καθώς ακόμα και όταν η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει τα γνωστά σε όλους φέτος νεκρά της διαστήματα ενέπνεε κυρίως μέσω της εξαιρετικής της άμυνας μια σιγουριά η οποία δεν άφηνε κανέναν να πιστέψει ότι θα ηττηθεί. Αυτό ίσως ηχεί περίεργα στα αυτιά κάποιων, από τη στιγμή που το ροζ φύλλο του αγώνα κρίθηκε στο τελευταίο κυριολεκτικά σουτ, ωστόσο η αύρα την οποία αποπνέει η ναυαρχίδα του Συλλόγου σε συνάρτηση πάντοτε με την ακλόνητη συμπαράσταση του κόσμου δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό, ούτως ώστε ο πάλαι ποτέ και μελλοντικός Αυτοκράτορας του Ελληνικού μπάσκετ να αποτελεί φόβητρο για τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Από πολύ νωρίς λοιπόν είχαν δημιουργηθεί όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα ωθούσαν την ομάδα σε μια πολύτιμη νίκη, σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μην κρίνει τα πάντα, είναι όμως σε κάθε περίπτωση ικανό να δώσει στον ΑΡΗ την ενέργεια και την πίστη που χρειάζεται για τη συνέχεια.

Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς και την δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στα μπάτζετ των δύο ομάδων, καθώς ναι μεν η ένωση διαθέτει πακτωλό χρημάτων, από την άλλη όψη του νομίσματος όμως ο ΑΡΗΣ διαθέτει το D.N.A. του μαχητή που τον καθιστά καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί. Οι δύο ομάδες λοιπόν έχουν μεταξύ τους πολλές διαφορές, το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη ωστόσο φάνηκε και εχθές,  αλλά πολύ περισσότερο από την αρχή της χρονιάς πώς λειτουργεί περισσότερο ομαδικά και έχει και την ανάλογη θέληση και δίψα για να κάνει το come back στα υψηλά στρώματα του πρωταθλήματος κάνοντας τον έναν αγωνιστικό άθλο μετά τον άλλον. Μια ομάδα των 350.000 καταφέρνει μέσα από την καλή δουλειά όχι απλώς να είναι αξιόμαχη αλλά να κάνει την παρουσία της κάτι παραπάνω από αισθητή φωνάζοντας πώς είναι ΑΚΟΜΑ εδώ!

Τον δικό της ρόλο για την έκβαση του χθεσινού αποτελέσματος έπαιξε και η παρουσία δύο πολύ σημαντικών ανθρώπων για την ιστορία του ΑΡΗ και αναφερόμαστε φυσικά στην παρουσία του μπασκετικού θεανθρώπου Νίκου Γκάλη και σε αυτή του επενδυτή της ομάδας Νίκου Λάσκαρη ο οποίος εχθές πήρε το βάπτισμα του πυρός και παράλληλα έλαβε την εντολή από 6.000 ανθρώπους να δημιουργήσει μια ομάδα κόσμημα που θα αναγκάσει για μια ακόμη φορά όλους να υποκλιθούν στο μεγαλείο της και θα λούζει με κρύο ιδρώτα κάθε αντίπαλο που θα συναντά στο πέρασμα της. Αυτοί οι δύο άνθρωποι λοιπόν ήταν τα κλειδιά της χθεσινής νίκης. Μπορεί να μην αγωνίστηκαν εντός του παρκέ, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ο κάθε παίκτης ξεχωριστά αισθάνονταν το βλέμμα τους επάνω του αυτομάτως γέμιζε με πάρα πολλά κίνητρα τα οποία είναι αδύνατον να περιγραφούν με λόγια και μόνο οι εικόνες μπορούν να τα αποκρυπτογραφήσουν επακριβώς. Μάλιστα όλοι θυμούνται την δήλωση του Νίκου Γκάλη που είχε τονίσει πώς δεν του αρέσει να βλέπει τον ΑΡΗ να χάνει κι αυτό από μόνο του γεμίζει όλους όσους εμπλέκονται με τα κοινά της ομάδος με μια επιπλέον ευθύνη ανάμεσα στις τόσες που τους βαραίνουν.

 
Από εκεί και πέρα η σειρά δεν τελείωσε, αντίθετα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας πώς τώρα αρχίζει, καθώς το παιχνίδι στην Αθήνα κρύβει και αυτό τις δικές του παγίδες. Η ομάδα απλά εξασφάλισε το πλεονέκτημα της έδρας της κρατώντας την ανέπαφη όπως και έπρεπε, από αυτό όμως μέχρι να επιτευχθεί και τυπικά η πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες υπάρχει τεράστια απόσταση και διαφορά για αυτό το λόγο όλοι πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο Β’ ημίχρονο του παιχνιδιού το Σάββατο στο Ο.Α.Κ.Α.

Προτεινόμενα Άρθρα