"Μονόδρομος η Γ εθνική για ΟΦΗ"

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Μονόδρομος η Γ’ Εθνική και η εκκαθάριση, λένε στην Κρήτη.

Τρεις είναι οι συνιστώσες που θα συζητηθούν στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Από τη μια οι κινήσεις του Μανώλη Παπακαλιάτη, απ’ την άλλη εκείνες του Νίκου Μαχλά, αλλά και το «κρυφό» δυνατό χαρτί του Ερασιτέχνη, βρίσκονται την παρούσα στιγμή στο προσκήνιο για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Ως γνωστόν ο Μανώλης Παπακαλιάτης έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές συζητήσεις και συναντήσεις με επιχειρηματίες του Ηρακλείου, προκειμένου να συγκροτηθεί μια δυνατή ομάδα η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της επόμενης ημέρας. Όπως έλεγε ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα, ήταν αρκετά δύσκολο να βρει συμπαραστάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια, όμως τα πράγματα άλλαξαν άρδην τις τελευταίες ημέρες και όπως φαίνεται η ομάδα έχει συσταθεί, κατά ένα μεγάλο ποσοστό της.

Το άλλο μέτωπο έχει να κάνει με τον Νίκο Μαχλά. Ο πρόεδρος της τωρινής διοικούσας επιτροπής κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, όμως πληροφορίες τον θέλουν να έχει κάνει τις συναντήσεις του τόσο εντός όσο κι εκτός Κρήτης, κι αναμένεται να πάει στη Γενική Συνέλευση με το δικό του πλάνο και τη δική του ξεχωριστή ομάδα.

Τέλος από την πλευρά του Ερασιτέχνη υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό, ωστόσο κι οι ίδιοι οι άνθρωποι του δεν επιθυμούν να βγει προς τα έξω. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έχει να κάνει με μια δυνατή πρόταση που έχουν στα χέρια τους οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη η οποία θα αποκαλυφθεί στη ΓΣ της Δευτέρας και αρχικά θα δώσει λύση στο διοικητικό κομμάτι, με το ιδιοκτησιακό να μπαίνει σε δεύτερο πλάνο.

Από κει και πέρα σε ότι έχει να κάνει το θέμα της κατηγορίας που θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα περίοδο, η Γ’ Εθνική φαίνεται πλέον ως υποχρεωτική ανάγκη. Αυτό γιατί το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της ΠΑΕ είναι μικρότερο του 10% του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου οπότε τίθεται αυτομάτως σε εκκαθάριση.

Πάντως, αναμένοντας τις εξελίξεις για την επανεκκίνηση του ΟΦΗ, αυτό που διαφαίνεται είναι πως οι κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο είναι οι πλέον σωστές και εποικοδομητικές, με σοβαρούς ανθρώπους να μπαίνουν μπροστά στο δύσκολο ξεκίνημα του συλλόγου. Όμως όλα θα φανούν στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, εκεί όπου όλοι τους θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα θέσουν επί τάπητος το ενδιαφέρον τους για τον Όμιλο.

Προτεινόμενα Άρθρα