Κράτησε ζωντανές τις μαθηματικές ελπίδες

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Με ένα γκολ του Κωνσταντινίδη στο 89΄ο ΑΡΗΣ πήρε τους 3 βαθμούς της νίκης και έμεινε θεωρητικά ζωντανός στο κυνήγι του Πανσερραικού που πέρασε και από το Κιλκίς

Σε ένα παιχνίδι μονόλογο του ΑΡΗ με σωρεία χαμένων ευκαιριών και τον γκολκίπερ Αθανασίου να βγάζει τα πάντα μέχρι το 89, το παιχνίδι είχε θετική κατάληξη για τον ΑΡΗ παρά το ότι χρειάστηκε ένα γκολ λίγο πριν την λήξη.

Οι κίτρινοι ήταν πολύ καλύτεροι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και ο Αθανασίου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Καβάλα που βγήκε νικητής απέναντι στους παίκτες του ΑΡΗ και ειδικά τον Νλουντούλου τον οποίο νίκησε δυο φορές σε ανεπανάληπτα τετ-α-τετ, αλλά και τον Καπνίδη που με κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ρέφερι αρνήθηκε πέναλτι στον Καλογέρη, αλλά στο 52 η Καβάλα έμεινε δίκαια με δέκα παίκτες καθώς ο Σταματόπουλος ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Νλουντούλου που έφευγε σε προφανή θέση για γκολ απέναντι από τον Αθανασίου.

Η πίεση του ΑΡΗ ήταν καταιγιστική με την κατοχή να φτάνει ακόμα και στο 80-20%, αλλά ο Αθανασίου…κρατούσε απομακρύνοντας μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία του Νλουντούλου, αλλά και τις προσπάθειες των Καπνίδη, Πόι, Νάκα

Από την άλλη η Καβάλα στο 72 λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά στην μία και μοναδική της ευκαιρία με τον Κανούλα όμως σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Μπρατσιάνι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Καλαιτζίδης τα έπαιξε όλα για όλα με τους Νάκα και Κωνσταντινίδη να περνάνε στις θέσεις Καπνίδη και Σανιά. Ο Νάκας πήγε στην θέση του Σενεγαλέζου, ενώ ο “ψηλός” δίπλα στον Νλουντούλου.

Τελικά ο Κωνσταντινίδης κράτησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες του ΑΡΗ για απευθείας άνοδο μέσω της πρώτης θέσης με ωραία κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Νάκα στο 89΄. ο ΑΡΗΣ πήρε τη νίκη, εξασφάλισε την δεύτερη θέση και πλέον θα περιμένει μία γκέλα…ολκής του Πανσερραικού την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αήττητη μέχρι σήμερα για 11 παιχνίδια Δόξα Δράμας που ηττήθηκε από το Κοκκινόχωμα εντός έδρας.

ΑΡΗΣ: Φυσέκης, Φερνάντες, Σαμαράς, Λιόνης, Καλογέρης, Γκόλιας, Πόι, ΝΛουντούλου, Καπνίδης (67΄Νάκας), Σουνάς, Σανιά (71΄Κωνσταντινίδης)

ΚΑΒΑΛΑ: Αθανασίου, Σταματόπουλος, Βίτλης, Μπάτζιος, Ιορδανίδης (76΄Κρυστάλλης), Μκρτσιάν, Παπαδόπουλος, Παντελίδης (38΄Ασημάκης), Κανούλας, Μπαρέτα, Μπρατσιάνι

Προτεινόμενα Άρθρα