Το… γρουσούζικο 13άρι του Πόι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εχει… αφήσει το σκοράρισμα, αλλά κάνει άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, ο Μάουρο Πόι ηγείται του σκοραρίσματος για τον ΑΡΗ με 13 γκολ, η αλήθεια είναι όμως ότι το τελευταίο διάστημα έχει χάσει την επαφή με το σκοράρισμα.

Ο αρχηγός του ΑΡΗ είναι ίσως και ο φετινός MVP της ομάδας με τα σημαντικά γκολ που έχει πετύχει, εδώ και λίγο καιρό όμως η… κάνη του έχει σιγήσει. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός σκόραρε για τελευταία φορά στις 22 Μαρτίου, όταν και πέτυχε χατ-τρικ στο 5-0 επί του Κοκκινοχώματος. Εκτοτε, ο ΑΡΗΣ έχει δώσει πέντε παιχνίδια. Σε αυτά, τρεις φορές έχει βρει δίχτυα ο Ν’ Λουντούλου, από δύο φορές σκόραραν οι Καπνίδης και Σαμαράς και μία φορά έχει βρει δίχτυα ο Νίκος Γκόλιας.

Από την άλλη πλευρά, ο Πόι συμβάλλει με άλλους τρόπους στο παιχνίδι. Εχει συνεχή κίνηση στα 2/4 του γηπέδου, συμμετέχει καθοριστικά στην δημιουργία του παιχνιδιού και την ανάπτυξη, γυρνώντας συχνά αρκετά πίσω για να πάρει μπάλες και να προωθήσει την ομάδα. Επίσης, δεν πρέπει να λησμονηθεί το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων πάνω του όπως και τα διπλά μαρκαρίσματα που καλείται να αντιμετωπίσει αρκετές φορές. 

Η ουσία είναι ότι ο Πόι για πρώτη φορά φέτος απέχει για τόσο καιρό από τα γκολ. Ισως το… 13άρι που έχει πιάσει να του έχει φέρει γρουσουζιά. Σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός του ΑΡΗ είναι ικανός να σκοράρει όποτε του δοθεί η ευκαιρία και σίγουρα θα ψάξει την επιστροφή του στα γκολ απέναντι στην Καβάλα.

Προτεινόμενα Άρθρα