Έτσι το περιμένουν

από AllAboutARIS

Η εφημερίδα μέτροσπορ ταξίδεψε στο Νέο Αγιονέρι και κατέγραψε τον παλμό της τοπικής κοινωνίας ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό.

Αν έλεγε κανείς στην αρχή της χρονιάς πως μια κωμόπολη 1176 κατοίκων (σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011) θα αποτελούσε τον ρυθμιστή της ανόδου από την Γ’ Εθνική στην Football League ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που θα τον αντιμετώπιζαν σοβαρά. Η εξέλιξη του πρωταθλήματος, όμως, ήταν τέτοια που φέρνει το Νέο Αγιονέρι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό, αφού από το αποτέλεσμα του αγώνα του Εθνικού Νέου Αγιονερίου απέναντι στον Πανσερραϊκό θα κριθούν εν πολλοίς οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς τόσο για την ομάδα των Σερρών, όσο φυσικά και για τον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι», εξάλλου, υπολείπονται ενός βαθμού από τον Πανσερραϊκό στην τελική κατάταξη και έχουν εναποθέσει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες τους στην ομάδα του Κιλκίς, περιμένοντας από αυτήν να κόψει βαθμούς από τα «λιοντάρια» προκειμένου να είναι αυτοί που θα κόψουν πρώτοι το νήμα. Η εφημεριδα «Μ» επισκέφθηκε το Νέο Αγιονέρι Κιλκίς και προσπάθησε να αφουγκραστεί το κλίμα της τοπικής κοινωνίας ενόψει του αγώνα της Κυριακής καθώς και το πώς αντιμετωπίζουν το γεγονός πως ο Εθνικός βρίσκεται ανάμεσα στην μονομαχία Πανσερραϊκού και Άρη για την άνοδο.

Σταθερά βήματα ανόδου
Ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που προδίδει η ονομασία του, η ομάδα μιας κωμόπολης, δηλαδή, που με την σταθερά ανοδική και αξιοπρόσεκτη παρουσία του τα τελευταία χρόνια γεμίζει με περηφάνεια τους κατοίκους της. Χάρη στην οικονομική συνδρομή κατά κύριο λόγο του Νίκου Γιαρήμαγα, ο Εθνικός έχει καταφέρει να κάνει άλματα πετυχαίνοντας την καθιέρωσή του στην Γ’ Εθνική και κερδίζοντας τον σεβασμό όλων για την πορεία του την τελευταία διετία. Υπενθυμίζεται πως πέρσι η ομάδα του Αγιονερίου κατέλαβε την 4η θέση και φέτος παρ’ ότι έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ παραμένει εξίσου αξιόμαχη φλερτάροντας με την πρώτη πεντάδα πίσω από τα «βαριά χαρτιά» Πανσερραϊκό, Άρη, Καβάλα και Δόξα Δράμας. Αν δεν έλειπαν, μάλιστα, οι απρόσμενες απώλειες βαθμών απέναντι σε ομάδες της ουράς, κάλλιστα, η ομάδα του Κιλκίς θα μπορούσε να φιγουράρει πολύ ψηλότερα στην βαθμολογία. Και όλα αυτά την ώρα που η ομάδα αγωνίζεται από την αρχή της σεζόν μακριά από την φυσική της έδρα, το γήπεδο του Αγιονερίου, το οποίο δεν έχει την σχετική άδεια καταλληλότητας και δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς.

Πρώτο θέμα συζήτησης ο αγώνας
Ο μεγάλος αγώνας της Κυριακής κόντρα στον Πανσερραϊκό αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στο χωριό. Παρ’ ότι δεν υπάρχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, η γενικότερη κρισιμότητα του παιχνιδιού έχει τονώσει το ενδιαφέρον των ντόπιων φιλάθλων που θα δώσουν το παρών στις εξέδρες του σταδίου του Κιλκίς για να στηρίξουν τις προσπάθειες του Δημήτρη Ορφανού και των ποδοσφαιριστών του. Γενικότερα, η αναγκαστική «έξωση» της ομάδας από το γήπεδο του Αγιονερίου δεν βοήθησε στην παρουσία πολλών φιλάθλων στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, ωστόσο, το ενδιαφέρον που έχει αποκτήσει ο αγώνας της Κυριακής αναμένεται να στρέψει πολλούς φιλάθλους να βρεθούν στο Κιλκίς.

«Θα παίξουμε για τον εαυτό μας και μόνο»
Είναι δεδομένο πως στον αγώνα της Κυριακής δεν διακυβεύεται κάποιος βαθμολογικός στόχος για τον Εθνικό Αγιονερίου, ωστόσο, το γεγονός αυτό ουδόλως απασχολεί τους ανθρώπους του συλλόγου οι οποίοι διατρανώνουν με κάθε τρόπο την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα θετικό αποτέλεσμα. «Δεν μας ενδιαφέρει τι στόχους έχουν ο Άρης και ο Πανσερραϊκός. Εμείς θα παίξουμε για τον εαυτό μας και μόνο. Είναι ένα παιχνίδι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών φιλάθλων και ανθρώπων του ποδοσφαίρου γενικότερα και θέλουμε να δείξουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα πρώτα από όλα για τους εαυτούς μας. Από εκεί και πέρα όποιος είναι καλύτερος ας κερδίσει», λένε στα αποδυτήρια. Η χθεσινή προπόνηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, με την θετική διάθεση και το ευχάριστο κλίμα μεταξύ διοίκησης, προπονητή και ποδοσφαιριστών να είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, αποδεικνύοντας πως η ομάδα είναι μια πραγματική οικογένεια εντός και εκτός αποδυτηρίων. Ενόψει του αγώνα της Κυριακής δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Δημήτρη Ορφανό, ο οποίος σε αντίθεση με το τελευταίο ματς στο Κοκκινόχωμα θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής στην διάθεσή του. Μοναδικός απών θα είναι ο Πτηνόπουλος, ο οποίος έχει λάβει άδεια για προσωπικούς λόγους. Όσον αφορά τον Δημήτρη Ορφανό, ο οποίος κάνει στον Εθνικό τα πρώτα του βήματα στην προπονητική, χαίρει της απόλυτης εκτίμησης και αναγνώρισης όλων και θεωρείται δεδομένο πως θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στον πάγκο της ομάδας.

 

Προτεινόμενα Άρθρα