Προβάδισμα σε Φερνάντεζ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι δοκίμασε ο Καλαϊτζίδης στην χτεσινή προπόνηση

Η προετοιμασία του ΑΡΗ για τον αγώνα με την Καβάλα ξεκίνησε χτες και μαζί οι δοκιμές για την Κυριακάτικη αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης», η οποία είναι και κρίσιμη για τους «κίτρινους».

Μετά το πρόγραμμα αποθεραπείας την Τρίτη, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ξεκίνησες τις δοκιμές του για το ματς με τους «αργοναύτες». Φυσικά ο Σερραίος τεχνικός δεν προτίθεται να προβεί σε αλλαγές αφού έχει κατασταλάξει εδώ και καιρό στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει μέχρι το φινάλε της χρονιάς. Αναγκαστικά όμως ψάχνει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας μετά την τιμωρία του Γεωργιάδη.

Βάσει των όσων έδειξε χτες, προβάδισμα για να αντικαταστήσει τον έμπειρο μπακ έχει ο Βάσκο Φερνάντεζ. Ο Πορτογάλος χρησιμοποιήθηκε στους βασικούς, ως δεξί μπακ, στο διπλό που έγινε στο Ρύσιο και έτσι έχει τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσει κόντρα στην Καβάλα.

Η θέση αυτή άλλωστε είναι γνωστή στον Φερνάντεζ. Στο ελληνικό κοινό συστήθηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας, αγωνιζόμενος πέρυσι στον Πλατανιά, άσχετα αν φέτος έχει παίξει επί το πλείστον ως στόπερ αλλά και στα χαφ, θέση στην οποία έχει παίξει στα τελευταία παιχνίδια ερχόμενος από τον πάγκο. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ στον αγώνα με την Αρναία.

Από την άλλη, ο Φερνάντεζ δεν έχει την ταχύτητα για να κάνει τα ανεβάσματα που θέλει ο Καλαϊτζίδης από τα μπακ, όπως και για να συνεργάζεται με τους εξτρέμ. Είναι όμως μία έμπειρη επιλογή και αν δεν αλλάξει κάτι στην σημερινή και αυριανή προπόνηση, θα είναι αυτός που θα καλυψεί το κενό στο δεξί άκρο. 

Προτεινόμενα Άρθρα