"Δεν περιγράφεται με λόγια"

από AllAboutARIS

Ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ αναφέρθηκε και στην αμυντική συμπεριφορά των "κιτρίνων" με το μόλις ένα γκολ παθητικό αλλά και για τις δύο επόμενες αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Φυσέκης στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air»:

Για την αμυντική συμπεριφορά του ΑΡΗ και το γεγονός ότι έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ: «Δεν χωράει να πω κάτι πάνω σε αυτό. Σκεφτείτε ότι αυτή η πορεία έχει γίνει μέσα σε δυόμισι μήνες. Ακόμα και στα παιχνίδια όπως το χθεσινό με τον Εθνικό που δεν παίξαμε καλά, η ομάδα τα κερδίζει έστω και δια πυρρός και σιδήρου».

Για το χθεσινό παιχνίδι και την επιστροφή του στην Αλεξανδρούπολη: «Μερικά πράγματα αν τα περιγράψεις με λόγια χάνουν την αξία τους. Δεν μπορώ να το περιγράψω και να το μεταφέρω με λόγια. Εύχομαι σε αθλητές ανεξάρτητα από το άθλημα στο οποίο αγωνίζονται να πάνε σε μια άλλη πόλη που δεν έχουν γεννηθεί εκεί, όπως κι εγώ που δεν έχω καμία σχέση με την Αλεξανδρούπολη, και να νιώθουν σαν να κατάγονται από εκεί. Έτσι αισθάνθηκα εγώ χθες. Έδωσα ότι είχα όσο αγωνιζόμουν εκεί και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο. Πήγα μικρός σε ηλικία και η θητεία μου εκεί ήταν μεγάλο σχολείο. Ακόμα και τα μικρά παιδιά με τα οποία μπήκαμε στο γήπεδο με φώναζαν “κύριε Γιάννη, κύριε Γιάννη”. Από κει και πέρα, όταν ξεκίνησε ο αγώνας δεν αισθανόμουν κάτι ιδιαίτερο. Πριν τον αγώνα το περίμενα διαφορετικά αλλά εκείνη την ώρα δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο να συγκεντρωθώ».

Για την ευκαιρία που έχασε ο Εθνικός στο τέλος και το εύθραυστο 0-1: «Αν δεχθείς ένα γκολ νωρίς, μπορείς να αντιδράσεις και να αλλάξεις την κατάσταση. Αν όμως, όπως χθες, σε μία φάση στο τέλος γινόταν κάτι και δεχόμασταν την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, δεν υπάρχει χρόνος για να αντιδράσουμε. Γι’ αυτό δεν μπορείς να επαναπαυθείς, μπορεί οι αντίπαλοι να μην έχουν κάνει ούτε σουτ μέχρι εκείνη τη στιγμή και να κάνουν ένα και να μπει γκολ».

Για τις ομοιότητες του χθεσινού αγώνα με τον αντίστοιχο με τον Εθνικό Αγιονερίου στον οποίο προπονητής ήταν και πάλι ο Βασίλης Τραϊανόπουλος: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και την κουβαλάει μαζί του από ομάδα σε ομάδα. Στο εξωτερικό οι ομάδες έχουν δική τους φιλοσοφία και ο προπονητής πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν. Στην Ελλάδα ο προπονητής εφαρμόζει αυτό που πιστεύει σε όποια ομάδα κι αν δουλέψει. Γενικότερα, περνάμε δύσκολα από έδρες. Ακόμα και στην Καστοριά που ήταν τελευταία νικήσαμε με 0-1 κι αυτό το γκολ μπήκε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Στην Αρναία το ίδιο, όπως και στην Αλεξανδρούπολη χθες αλλά και στο Αγιονέρι. Δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια πουθενά».

Για την εμφάνισή του στον αγώνα του πρώτου γύρου και το 0-0 που κράτησε ως τερματοφύλακας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης: «Δεν θα πω ότι νιώθω ενοχές γιατί έκανα τη δουλειά μου ως τερματοφύλακας του Εθνικού. Από την άλλη όμως, χωρίς να υπάρχει λογική εξήγηση το αισθάνομαι μέσα μου ότι αυτό το 0-0 κρατάει τον ΑΡΗ πίσω από τον Πανσερραϊκό. Δέχομαι κάποιες φορές και πειράγματα από τους συμπαίκτες μου. Η συγκεκριμένη εμφάνιση όμως ήταν αυτή που με έφερε στον ΑΡΗ. Αν δεχόμουν 2,3 ή και 4 γκολ δεν θα βρισκόμουν στην ομάδα και δεν θα συζητούσαμε στον αέρα μαζί αυτή τη στιγμή».

Για την επόμενη αγωνιστική: «Η Καβάλα αντέδρασε μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό και κέρδισε μέσα στο Σουφλί. Τόσο η Καβάλα, όσο κι εμείς έπρεπε να βγάλουμε αντίδραση στα χθεσινά παιχνίδια μετά τη νίκη του Πανσερραϊκού στο ντέρμπι που επηρέασε την ψυχολογία μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε πάντα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι πιο ποιοτική από τις άλλες της κατηγορίας αλλά δεν χωρά κάποια άλλη σκέψη πέρα από αυτό που κάνουμε σε κάθε αγώνα».

Για τον φίλαθλο του Εθνικού που του πρόσφερε δώρα:  «Είναι ένα παιδί με πρόβλημα υγείας στην καρδιά. Είναι 23 ετών και ταλαιπωρείται από μικρό παιδί. Ήταν συνεχώς δίπλα στους παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης όσο αγωνιζόμουν εκεί και ένιωθε χαρά με αυτό. Το μόνο που κάναμε εμείς ήταν να τον παίρνουμε μαζί μας όταν μπαίναμε στο γήπεδο. Προσωπικά του έχω δώσει και το δικό μου μετάλλιο από το πρωτάθλημα που είχαμε κατακτήσει. Είναι κάποια απλά πράγματα για εμάς, αλλά για τον Γιώργο είναι πάρα πολύ σημαντικά. Από τότε μας θεωρεί σαν οικογένεια και με περίμενε πως και πώς να επιστρέψω. Στο τέλος του παιχνιδιού, ενώ είναι φίλαθλος του Εθνικού, πήρε δύο κουτιά γλυκά και μου τα έδωσε να τα μοιράσω στο λεωφορείο στους παίκτες του ΑΡΗ».

Για την πορεία του ΑΡΗ με τις συνεχόμενες νίκες και το γεγονός ότι παραμένει πίσω από τον Πανσερραϊκό: «Είναι άδικο, αλλά μόνο όσον αφορά τον δεύτερο γύρο. Το πρωτάθλημα όμως δεν είναι μόνο ένας γύρος, ή 15 παιχνίδια. Στον πρώτο γύρο η ομάδα είχε συναντήσει κάποιες δυσκολίες, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά είχαν δώσει το 100% στο γήπεδο. Εμείς μετά παραλάβαμε την κατάσταση ως είχε και ο καθένας έχει το μερίδιο που του αναλογεί. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Αν όπως είμαστε τώρα, ήμασταν περισσότερο καιρό ή και η ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα είχε μεγαλύτερη σταθερότητα, δεν θα το συζητούσαμε τώρα».

Για τον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Εθνικό Αγιονερίου: «Έχει καλή ομάδα το Αγιονέρι. Ξέρω αρκετούς παίκτες του και προσωπικά. Νομίζω ότι έχει την ποιότητα να στερήσει πόντους ή ακόμα και να κερδίσει τον Πανσερραϊκό. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες».

Προτεινόμενα Άρθρα