Σαν να μην πέρασε μια μέρα…(vids)

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ήταν σαν χθες πριν 10 ακριβώς χρόνια όταν ο ΑΡΗΣ ανάγκασε όλη την Ελλάδα να παραμιλήσει με ένα ακόμη τεράστιο αγωνιστικό του κατόρθωμα, μιας και δεν ήταν πολλοί αυτοί που πίστευαν πώς μετά την ήττα του με 1-2 στο Κλ. Βικελίδης θα κατάφερνε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει αυτός την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης εκεί όπου τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό.

Μερικές φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια και μας αναγκάζει να μην ξεχνούμε κάποια πράγματα και κάποιες καταστάσεις οι οποίες μας έχουν σημαδέψει και σίγουρα τα δύο γκολ του Μίμη Μπενίσκου στο 8 και στο 48′ αντίστοιχα έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη του κόσμου του ΑΡΗ ο οποίος και τότε όπως και σήμερα έψαχνε ένα αποκούμπι να πιαστεί ούτως ώστε να αντλήσει λίγη από την χαμένη του ελπίδα. Οι κίτρινοι τότε είχαν καταφέρει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να κρατήσουν ψηλά το όνομα του ΑΡΗ και για το λόγο αυτό έχει κυριαρχήσει η άποψη πώς το D.N.A. αυτού του Συλλόγου αφυπνίζεται στα δύσκολα και βουλώνει τα στόματα όλων όσων των αμφισβητούν.

Το ντελίριο που είχε επικρατήσει σε όλη την πόλη μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα δεν είχε προηγούμενο, καθώς μέσα σε ένα βράδυ η πίκρα και η απαισιοδοξία όλων είχε μετατραπεί σε έναν φάρο ελπίδας που κράτησε ζωντανό και άσβεστο το πάθος και την δίψα όλων για μια ακόμη διάκριση που λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν τότε θα ήταν διαφορετική από όλες τις άλλες. Κάτι τέτοιο μπορεί να μην έγινε ωστόσο και μόνο η παρουσία του κόσμου της ομάδας σε εκείνον τον εξ ορισμού δύσκολο τελικό έδωσε την αφορμή για να ακουστούν για μια ακόμη φορά διθυραμβικά όσο και πολύ τιμητικά σχόλια για το όνομα του ΑΡΗ και του κόσμου του.

Κλείνοντας έχει διαπιστωθεί πάρα πολλές φορές πώς το παρελθόν και το παρόν της ομάδας παρουσιάζουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους, μιας και σήμερα το έργο του ΑΡΗ είναι πραγματικά δύσκολο, κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να τον θεωρήσει ποτέ ξεγραμμένο αφού είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πώς τον πεισμώνουν πολύ οι δύσκολες καταστάσεις.

ΥΓ Δείτε τα βίντεο από το παιχνίδι, αλλά και το επεισοδιακό ρεπορτάζ με τον Γιώργο Κολτσίδα να απαντάει στις προκλήσεις στην συνέντευξη Τύπου που δυστυχώς βέβαια λίγες μέρες αργότερα επιβεβαιώθηκαν καθώς ο ΑΡΗΣ οδηγήθηκε στην Β εθνική, για να ακολουθήσει μία επική παρουσία του κόσμου του ΑΡΗ στην Πάτρα για τον τελικό με τον ΟΣΦΠ.

Προτεινόμενα Άρθρα