«Αλαλούμ» για την τετράδα

από AllAboutARIS

Η κανονική περίοδος οδεύει προς το φινάλε της και επικρατεί ένα «αλαλούμ» όσον αφορά την είσοδο στην τετράδα μιας και με βάση τα μαθηματικά, την 4η θέση διεκδικούν τέσσερις ομάδες, ενώ ακόμα και την 3η εξακολουθούν να την κυνηγάει τρεις… υποψήφιοι. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να βρεθεί τρίτος αλλά ακόμα και έβδομος.

Η νίκη του Ρεθύμνου επί της ΑΕΚ έμπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση για την τετράδα, η οποία είναι ήδη αρκετά άνω-κάτω με τα εξ αναβολής παιχνίδια που έχουν ορισμένες ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ.

Δύο στοιχεία είναι επίσης σημαντικά στο θέμα της τετράδας αλλά και της τρίτης θέσης. Τα πρώτο είναι το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ και τον Κολοσσό Ρόδου, αλλά και το αποτέλεσμα της έφεση που κατέθεσαν οι Ροδίτες για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών το οποίο κέρδισαν στο γήπεδο, έχασαν στα χαρτιά και τώρα είναι στον αέρα.  

 
Βέβαια το δυσκολότερο πρόγραμμα έχει ο ΑΡΗΣ ο οποίος αντιμετωπίζει εντός Παναθηναικό και Ολυμπιακό και εκτός του Ρέθυμνο.

Η βάση μας θα είναι ο ΑΡΗΣ μιας και από τα δικά του αποτελέσματα εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό η θέση που θα κατακτήσει στην κανονική περίοδο.

Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης στην γενικότερη κατάσταση όσον αφορά τον ΑΡΗ είναι ότι Παναθηναικός και Ολυμπιακός «καίγονται» για τα παιχνίδια στο Παλέ αλλά παράλληλα θέλουν και ήττα ο ένας του άλλου από τον ΑΡΗ για να ξεκαθαρίσει η πρώτη θέση,με το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ να είναι ανάμεσα στα δύο παιχνίδια.

Αν για παράδειγμα ο ΑΡΗΣ κερδίσει τον Παναθηναικό, τότε λογικά ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος. Αν ο Παναθηναικός κερδίσει τον ΑΡΗ, τότε θα θέλει νίκη των «κιτρίνων» στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» ώστε με απλή νίκη στο ΟΑΚΑ να βγει πρώτος.

Πάμε να δούμε τα σενάρια του ΑΡΗ:

Με τρεις νίκες ο ΑΡΗΣ θα φτάσει στις 18 νίκες και θα θέλει μία ήττα του Π.Α.Ο.Κ. για να τερματίσει τρίτος, έχοντας την ισοβαθμία, χωρίς να κινδυνεύει από την Α.Ε.Κ.

 

Αν ο ΑΡΗΣ κάνει δύο νίκες είναι σίγουρα τέταρτος με 17 νίκες ενώ θα θέλει δύο ήττες του Π.Α.Ο.Κ. για να τερματίσει ακόμα και τρίτος. Επίσης με δύο νίκες οι «κίτρινοι» δεν κινδυνεύουν από κανέναν αντίπαλο.

Το δυσκολότερο και πιο πολύπλοκο σενάριο είναι στην περίπτωση που ο ΑΡΗΣ κάνει μόνο μία νίκη (16 νίκες). Για να προλάβει την 3η θέση, θέλει τρεις ήττες του ΠΑΟΚ. Εφόσον γίνει αυτό και ΑΕΚ κερδίσει τα δύο παιχνίδια που έχει, τότε υπάρχει τριπλή ισοβαθμία με τον ΑΡΗ να είναι τρίτος, έχοντας παραπάνω βαθμούς.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε ΑΡΗ, Κολοσσό και Π.Α.Ο.Κ. στις 16 νίκες. Αυτό θα γίνει με τρεις νίκες του Κολοσσού αλλά και δικαίωση της έφεσης στο ΑΣΕΑΔ για τον αγώνα με τον Απόλλωνα, ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. θα κάνει τρεις ήττες και η Α.Ε.Κ. μία νίκη (επί του Π.Α.Ο.Κ) και θα χάσει από τον ΚΑΟΔ. Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία ανάμεσα στις τρεις ομάδες θα είναι: Κολοσσός 6, ΑΡΗΣ 5, Π.Α.Ο.Κ. 4. Οι «κίτρινοι» θα τερματίσουν τέταρτοι.

Το σενάριο ισοβαθμίας με τον Κολοσσό και την Α.Ε.Κ. υπάρχει μόνο στις 16 νίκες, δηλαδή ο ΑΡΗΣ να κάνει μία νίκη, ο Κολοσσός τρεις και να κερδίσει την έφεση με τον Απόλλωνα ενώ παράλληλα η Α.Ε.Κ. να κάνει ρεκόρ 2-0. Σε αυτήν την ισοβαθμία η μεταξύ τους βαθμολογία θα είναι: Α.Ε.Κ. 7, Κολοσσός 6, ΑΡΗΣ 5 και στην έκτη θέση.

 

Όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο της τετραπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε ΑΡΗ, Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο.Κ και Κολοσσό Ρόδου τις 16 νίκες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ομάδα της Ρόδου να κερδίσει την έφεση αλλά και τα τρία παιχνίδια που έχει, ένα εκ των οποίων με τον ΠΑΟΚ.

Η Α.Ε.Κ. να κερδίσει Π.Α.Ο.Κ. και ΚΑΟΔ, ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. έχοντας χάσει ήδη τα δύο, να ηττηθεί και από τα Τρίκαλα. Οπότε θα υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία στις 16 νίκες και η μεταξύ τους βαθμολογία (μεβάση τα μεταξύ τους αποτελέσματα) θα είναι η εξής: Α.Ε.Κ. 10,Κολοσσός 9,ΑΡΗΣ 9, Π.Α.Ο.Κ. 8. Άρα οι «κίτρινοι» θα είναι πέμπτοι.

 

Πάμε και στο χειρότερο σενάριο για τον ΑΡΗ, αυτό να μην κερδίσει κανένα από τα τρία παιχνίδια, άρα θα τελειώσει το πρωτάθλημα με ρεκόρ 15-11. Σίγουρα δεν θα έχει ελπίδες για τρίτος, ενώ με μία νίκη της Α.Ε.Κ. θα χάνει σίγουρα την τέταρτη θέση λόγω της μειονεκτικής θέσης στην ισοβαθμία.

Επίσης στην περίπτωση ισοβαθμίας με το Ρέθυμνο στις 15 νίκες (δύο ήττες της Α.Ε.Κ. και δύο ήττες του Κολοσσού), αν οι «κίτρινοι» χάσουν με λιγότερο από έξι πόντους θα έχουν το πλεονέκτημα άρα θα τερματίσουν τέταρτοι.

Υπάρχει εδώ το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας με ΑΡΗ, Α.Ε.Κ. και Ρέθυμνο στις 15 νίκες όπου η βαθμολογία θα είναι: Α.Ε.Κ.7, Ρέθυμνο 6, ΑΡΗΣ 5. Άρα οι «κίτρινοι» θα τερματίσουν έκτοι.

Επίσης το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας με ΑΡΗ, Ρέθυμνο και Κολοσσό στις 15 νίκες (Η Α.Ε.Κ. θα κάνει δύο ήττες και θα μείνει στις 14). Στην βαθμολογία έχουμε: Κολοσσός 7, Ρέθυμνο 6, ΑΡΗΣ 5, άρα οι «κίτρινοι» τερματίζουν έκτοι.

Το χειρότερο σενάριο με τις 15 νίκες για τον ΑΡΗ απαιτεί μία νίκη της Α.Ε.Κ., δύο νίκες του Ρεθύμνου και παράλληλα τρεις νίκες του Κολοσσού συν δικαίωση του από το ΑΣΕΑΔ. Τότε θα υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία με την βαθμολογία να είναι: Α.Ε.Κ. 10, Ρέθυμνο 9, Κολοσσός 9, ΑΡΗΣ 8. Και σε αυτή την περίπτωση ο ΑΡΗΣ θα τερματίσει έβδομος.

Επίσης υπάρχει και ένα ενδεχόμενο ισοβαθμίας ΑΡΗΣ και Κολοσσού στις 16 νίκες. Τότε ο ΑΡΗΣ είναι πέμπτος αφού η ομάδα της Ρόδου έχει το πλεονέκτημα με δύο νίκες στην κανονική περίοδο.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας λοιπόν ότι τα σενάρια είναι αρκετά και ανάλογα με τα αποτελέσματα του ΑΡΗ, θα μειωθούν ή θα αυξηθούν.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ»

 

3. Π.Α.Ο.Κ. (16-7)

Εντός Κολοσσός Ρ.

Εκτός Α.Ε.Κ.

Εντός Τρίκαλα

 

4. ΑΡΗΣ (15-8)

Εντός Παναθηναικός

Εντός Ολυμπιακός

Εκτός Ρέθυμνο

 

5. Α.Ε.Κ (14-10)

Εντός Π.Α.Ο.Κ.

Εκτός ΚΑΟΔ

 

6. Ρέθυμνο (13-11)

Εκτός Τρίκαλα

Εντός ΑΡΗΣ

 

7. Κολοσσός Ρ. (12-11, σε εκκρεμότητα ο αγώνας Κολοσσός-Απόλλων Π.)

Εκτός Π.Α.Ο.Κ.

Εντός ΚΑΟΔ

Εκτός Κόροιβος

Προτεινόμενα Άρθρα