Ρεάλ και Γιουβέντους στους "4" του Champions League

από AllAboutARIS

Ο Χαβιέρ Ερνάντες στο 87΄ χάρισε την πρόκριση στη "βασίλισσα", ενώ η Γιουβέντους κράτησε τη Μονακό στο 0-0 και εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα που πήρε στον πρώτο αγώνα στο Τορίνο.

Χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα ολιγωρίας των αμυντικών της Ατλέτικο για να καταφέρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο να συνδυαστεί με τον Ροντρίγκες και να δώσει έτοιμο γκολ στον Χαβιέρ Ερνάντες. Αυτή η ολιγωρία ήρθε στο 87ο λεπτό κι ενώ οι “ροχιμπλάνκος” αγωνιζόντουσαν με 10 παίκτες από το 76′ λόγω αποβολής του Αρντά Τουράν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Ατλέτικο ήταν “οχυρωμένη” μπροστά στα καρέ του Όμπλακ και δεν άφησε περιθώριο στη Ρεάλ να βρει ανοιχτούς χώρους και να φανεί απειλητική. Ακόμα και στις λίγες φορές που οι γηπεδούχοι το κατάφεραν, οι προσπάθειές τους σταμάτσηαν στον Σλοβάκο τερματοφύλακα της Ατλέτικο. Τελικά, ο “γόρδιος δεσμός” λύθηκε στο 87΄ και η Ρεάλ πέρασε στα ημιτελικά για 5η σερί χρονιά.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο (91′ Αρμπελόα), Σέρχιο Ράμος, Κρόος, Ίσκο (93′ Ιγιαραμέντι), Χάμες Ροντρίγκες, Κριστιάνο Ρονάλντο, Χαβιέρ Ερνάντες (92′ Χεσέ Ροντρίγκεθ).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Χεσούς Νάβας, Τιάγκο Μέντες (86′ Χοσέ Μαρία Χιμένες), Κόκε, Αρντά Τουράν, Σαούλ (46′ Γκάμπι), Γκριεζμάν (65′ Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς.

Η Γιουβέντους αν και δέχθηκε πίεση από τη Μονακό, έφυγε σαν… κυρία από το Πριγκιπάτο κρατώντας ανέπαφη την εστία της, γεγονός που της έδωσε την πρόκριση για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Η Μονακό προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την ιταλική άμυνα και η Γιουβέντους πέτυχε αυτό που ήθελε εξ αρχής, να πάρει το 0-0.
ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ράτζι, Αμπντενούρ, Κουρζαουά, Τουλαλάν (46′ Μπερμπάτοφ), Κοντογκμπιά, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερέιρα Καράσκο, Μαρσιάλ (76′ Ζερμέν).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιδάλ (77′ Ρομπέρτο Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (69′ Γιορέντε).
 

Προτεινόμενα Άρθρα