Τον ευνοούν οι ισοβαθμίες

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

ΑΡΗΣ, Καβάλα και Πανσερραικός έχουν μπει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Πλέον δυο είναι τα παιχνίδια που θα κρίνουν ποιος θα είναι ο πρωταθλητής και θα ανέβει στην football league και ποιες ομάδες θα πρέπει να περιμένουν τον… Ιούνιο όπου αναμένεται να ανοίξουν και άλλες θέσεις ανόδου λόγω της απόφασης συλλόγων να πάνε στην Γ εθνική.

Αυτή την στιγμή ο Πανσερραικός έχει 62 βαθμούς και ΑΡΗΣ, Καβάλα ακολουθούν με 61. Αν υποθέσουμε ότι και οι 3 ομάδες δεν θα έχουν απώλειες σε άλλο παιχνίδι, τα ματς Καβάλα-Πανσερραικός και ΑΡΗΣ-Καβάλα θα καθορίσουν τα πάντα.

Ο ΑΡΗΣ αυτή την στιγμή έχει την ισοβαθμία με τον Πανσερραικό με μία νίκη και μία ισοπαλία. Ο Πανσερραικός έχει την ισοβαθμία με την Καβάλα αφού την έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο., ενώ ΑΡΗΣ και Καβάλα έχουν μία ισοπαλία από το πρώτο παιχνίδι, οπότε θεωρητικά και ως το μεταξύ τους ματς το πλεονέκτημα το έχει η Καβάλα καθώς μετράει η καλύτερη επίθεση (έχει 2 γκολ παραπάνω).

Καταρχήν αν ο Πανσερραικός κερδίσει στην Καβάλα θα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και ο ΑΡΗΣ θα προσδοκά σε γκέλα του είτε στο ματς στο Αγιονέρι (είναι στην πέμπτη θέση), είτε τελευταία αγωνιστική με την Δόξα στις Σέρρες.

Αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο ο ΑΡΗΣ θα προσπεράσει ένα βαθμό τον Πανσερραικό και 2 την Καβάλα με αποτέλεσμα η άνοδος να κριθεί στο ΑΡΗΣ Καβάλα. Αν κερδίσει εκεί ο ΑΡΗΣ βγαίνει πρώτος. Με ισοπαλία του ΑΡΗ με την Καβάλα, τους προσπερνά ο Πανσερραικός.

Σε περίπτωση νίκης της Καβάλας επί του Πανσερραικού και ισοπαλίας στο ΑΡΗΣ-Καβάλα και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει άλλη απώλεια για τις Σέρρες υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στην οποία υπερτερεί ο ΑΡΗΣ έχοντας συνολικά 6 βαθμούς, ενώ η Καβάλα θα έχει 5 και ο Πανσερραικός 4 στα μεταξύ τους ματς.

Αν όμως κερδίσει η Καβάλα τον Πανσερραικό, έρθει ισοπαλία στο Βικελίδης και ο Πανσερραικός έχει και άλλη απώλεια, θα υπάρχει ισοβαθμία μόνο ΑΡΗ-Καβάλας και εκεί επειδή οι δυο ομάδες θα έχουν ίδια αποτελέσματα (2 ισοπαλίες), τότε δεν θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση, όπως αρχκά είχε ειπωθεί, αλλά θα γίνει αγώνας μπαράζ ΑΡΗ-Καβάλας!!! Αυτό προβλέπεται στον ΚΑΠ στην Γ εθνική.

Πιο ξεκάθαρα φυσικά θα είναι τα πράγματα αν δεν κερδίσει ο Πανσερραικός την Κυριακή και στο ΑΡΗΣ-Καβάλα νικήσει ο ΑΡΗΣ, οπότε τότε οι κίτρινοι θα αναδειχθούν ότι και να γίνει πρωταθλητές χωρίς να μπλέξουνε σε άλλα σενάρια.

Τα υπόλοιπα στα γήπεδα…

Προτεινόμενα Άρθρα