Η ρήτρα εμπιστευτικότητας και τα σενάρια

από AllAboutARIS

Απαράβατος όρος των συνομιλών με την πλευρά του επιχειρηματικού σχήματος είναι να μην διαρρεύσει το όνομα.

Η ίδια η ανακοίνωση από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ περί επενδυτικού ενδιαφέροντος από ομάδα επιχειρηματιών έχει όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει την… περιέργεια του κόσμου για το ονόμα και την δυναμική του σχήματος. Το AllAboutARIS όπως συνηθίζει να κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος, φροντίζει να μην δημιουργεί ούτε κλίμα υπεραισιοδοξίας για να κερδίσει κάποια… κλικ παραπάνω ούτε φυσικά να ακυρώνει την όποια προσπάθερια προσέλκυσης κεφαλαίων που θα οδηγήσουν ξανά τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ στο θρόνο του.

Σέβεται καταρχήν την επιθυμία τόσο των επιχειρηματιών όσο και των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν στις συζητήσεις, όλα να γίνουν κάτω από απόλυτη μυστικότητα και όταν ολοκληρωθούν οι επαφές να πέσει φως στην υπόθεση. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για σοβαρό ενδιαφέρον από σχήμα με έδρα την Ευρώπη που αρχικά ενδιαφέρθηκε για το ποδόσφαιρο αλλά σύντομα είδε ότι στο μπάσκετ υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος αφού χάρη στις κινήσεις της ΚΑΕ το πράγμα έχει μπει σε ένα δρόμο. Οι άνθρωποι αυτοί ενδιαφέρονται για την απόκτηση των μετοχών καταβάλλοντας ένα ποσό που δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη. Ούτε την ολοσχερή εξόφληση των χρεών της ΚΑΕ υπόσχονται ούτε πολλά από αυτά που έχουν κυκλοφορήσει από χθες που έγινε γνωστό το ενδιαφέρον.

Στις επαφές κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι δικηγόροι και οι λογιστές των δυο πλευρών αφού πρέπει να αποσαφηνιστεί το ακριβές άνοιγμα της ΚΑΕ αλλά και το νομικό καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας για τέτοιου είδους deal. Οι δυο πλευρές υπέγραψαν μάλιστα και ρήτρα εμπιστευτικότητας για το διάστημα που διαρκούν οι διαπραγματεύσεις και αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτές δεν θα κρατήσουν εις μάκρος αφού οι πρώτες επαφές έχουν γίνει από τον προηγούμενο μήνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εφόσον η συμφωνία υλοποιηθεί τότε ο ΑΡΗΣ θα μπορεί να οραματίζεται καλύτερες μέρες στο μέλλον.

Προτεινόμενα Άρθρα