Τελεσίγραφο έξι ημερών στην Κυβέρνηση από τους δανειστές

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τις προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα περιμένουν οι δανειστές

Ως την Τρίτη ή το πολύ ως την Τετάρτη του Πάσχα δίνουν διορία εταίροι και δανειστές στην κυβέρνηση να καταθέσει τον πλήρη φάκελο προτάσεων και μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.
 
Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μέσα στις ημέρες του Πάσχα καθώς όλα δείχνουν ότι οι εταίροι επιμένουν σε αλλαγές σε θέματα που αποτελούν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση.

Στο τραπέζι πέφτουν τόσο οι συντάξεις και το Ασφαλιστικό, όσο όμως και τα εργασιακά, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Στη συνεδρίαση του Euroworking Group την Τρίτη ή το πολύ την Τετάρτη του Πάσχα εταίοι και δανειστές αναμένουν πολλά σε τεχνικό επίπεδο από την Αθήνα έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμάσουν όπως λένε μια συμφωνία στις 24 του μήνα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης

Την ίδια ώρα και με την κυβέρνηση να ελπίζει σε μια τμηματική έστω αποδέσμευση των χρημάτων ανάλογα με την πορεία των μεταρρυθμίσεων ήρθε, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη αρνητική απάντηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το ΔΝΤ.

Κάπως έτσι παραμένει ημερομηνία ορόσημο για την ρευστότητα των κρατικών Ταμείων η 24η Απριλίου

Πηγή: newsit.gr

Προτεινόμενα Άρθρα