Παραμένουν τα χρέη

από AllAboutARIS

Το σημαντικό πρόβλημα των χρεών που βαραίνουν την πλειοψηφία των ισπανικών ομάδων κατέδειξε η ετήσια αναφορά της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας, απ΄ όπου προκύπτει πως οι συνολικές οφειλές αγγίζουν τα 2,75 δισ. ευρώ.

Στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Λίγκα LFP και αφορούν την τελευταία ολοκληρωμένη σεζόν, δηλαδή την 2013-14, φαίνεται πως τα έσοδα των ομάδων της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου αυξήθηκαν κατά 5,4%, ξεπερνώντας για λίγο τα 2,3 δισ. ευρώ.

Όπως συμβαίνει σε όλο το φάσμα του επαγγελματικού αθλητισμού, το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου ήταν αποτέλεσμα της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που έφεραν στα ταμεία 844 εκατ. Σχεδόν διπλάσιες ήταν οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών, με τα έσοδα να φτάνουν τα 268 εκατ.

Αυτό είναι ένα καλό βήμα για το ισπανικό ποδόσφαιρο, που συνεχίζει όμως να μαστίζεται από τεράστια χρέη. Συγκεκριμένα, το σύνολο των οφειλών των 42 ομάδων της LFP σε δημόσιο και ιδιώτες ήταν το καλοκαίρι του 2014 2,75 δισ. ευρώ. Το ποσό είναι μεγάλο, εντούτοις είναι μειωμένο κατά 16% από το 2012 που ήταν 3,3 δισ. ευρώ.

Μείωση υπήρχε και στο μέρος των οφειλών που έχουν να κάνουν με τα χρέη προς την ισπανικό εφορία. Από 635 εκατ. ευρώ μετά τη λήξη της σεζόν 2012-13, έπεσαν στα 496 εκατ. στον αντίστοιχο σημείο της περιόδου 2013-14.

Προτεινόμενα Άρθρα