Ο κωδικός του ντέρμπι

από AllAboutARIS

Το ασφυκτικό πρέσινγκ για γρήγορη κατοχή μπάλας και η έμφαση στις στημένες φάσεις.

Σε δυο κομμάτια χωρίζει τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, πριν από το παιχνίδι με τον Πανσερραικό η τεχνική ηγεσία. Το ένα αφορά την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΑΡΗΣ όταν δεν έχει την μπάλα και δευτερευόντως τι θα κάνει όταν κλέβει μπάλες, και το δεύτερο αφορά την αντίδραση της ομάδας στις στημένες φάσεις που είναι και το δυνατό σημείο του Πανσερραικού.

Όσον αφορά το πρώτο κομμάτι, είναι φανερή η πρόθεση με τη μορφή οδηγίας στους παίκτες για ασφυκτικό πρέσινγκ που θα ξεκινάει από ψηλά ώστε να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας για τον αντίπαλο και να τον οδηγήσει αν είναι δυνατόν σε λάθοι. Αυτό φυσικά προυποθέτει, εκτός από φυσική κατάσταση και προσήλωση στο πλάνο από όλους τους παίκτες που θα είναι στην ενδεκάδα, αφού έστω και ένας να χάσει τη θέση του ή να μην καλύψει τον συμπαίκτη του τότε η άμυνα του ΑΡΗ θα βρεθεί σε φάση ανισορροπίας.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στις στημένες φάσεις και ιδίως σε φάση άμυνας αφού μετά από παρακολούθηση αρκετών αγώνων του Πανσερραικού, εντοπίστηκε η δύναμη στον τομέα αυτό που επιβεβαιώνεται άλλωστε και από τους αριθμούς.

Προτεινόμενα Άρθρα