Επιστροφή στις νίκες με το μυαλό στη δύσκολη συνέχεια

από AllAboutARIS

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτηξ γράφει στο AllAboutARIS ο Δημήτρης Σαχινίδης.

Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 67-63 ο ΆΡΗΣ επικράτησε του Πανιωνίου και άφησε τυπικά και ουσιαστικά πίσω του την πικρή ήττα στη Ρόδο που αποδείχθηκε πως αποτέλεσε μια μικρή κακή παρένθεση στην ανοδική πορεία της ομάδος Οι παίκτες των κιτρίνων δε χρειάστηκε να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης ξεπερνώντας το εμπόδιο του ουραγού Πανιωνίου στο ρελαντί. Το εν λόγω παιχνίδι για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω δε χρήζει και ιδιαίτερης ανάλυσης, καθώς ο ΆΡΗΣ έφτασε να προηγείται με 20 πόντους (42-22) στις αρχές του Β’ ημιχρόνου. Από εκεί και πέρα αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας είναι τα παρατεταμένα νεκρά διαστήματα που θα μπορούσε να υποστηριχθεί πώς αποτέλεσαν και την αιτία της μείωσης μιας αν μη τι άλλο ασφαλούς διαφοράς.

Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι τα σπουδαία τώρα αρχίσουν για το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, καθώς θεωρείται από πολλούς και ίσως όχι άδικα το παιχνίδι καταλύτης για την οριστική κατάληψη της τέταρτης θέσης και από εκεί και πέρα ότι καλό ήθελε προκύψει. Μπορεί ο ΆΡΗΣ αυτή τη στιγμή να έχει την ισοβαθμία απέναντι στον ΠΑΟΚ, ωστόσο τα πράγματα στην βαθμολογία θα εξακολουθήσουν να είναι ρευστά, μιας και η ομάδα έχει να τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δύο παιχνίδια που παρότι θα διεξαχθούν στο Nick Galis Hall δεν παύουν να είναι δύο εξ ορισμού δύσκολα σε ότι αφορά την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης. Χρόνος για χάσιμο λοιπόν όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς δεν υπάρχει και το στοιχείο που επιβάλλεται να χαρακτηρίζει άπαντες στην ομάδα είναι αυτό της εγρήγορσης που οπωσδήποτε θα αποτρέψει το πιθανό ενδεχόμενο των δυσάρεστων αποτελεσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ θα αποτελέσει την αφορμή για να αναβιώσουν αναμνήσεις του παρελθόντος κι αυτό που κρίνεται απαραίτητο σε τέτοιου είδους κρίσιμα παιχνίδια είναι οι αθλητές της ομάδος να παρουσιαστούν σοβαροί πειθαρχημένοι και κυρίως με κρύο αίμα, αφού η αντίστοιχη ανοδική πορεία του αντιπάλου πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ούτως ώστε να προσδώσει και τα κατάλληλα κίνητρα που αναμφίβολα θα αποτελέσουν το κλειδί για ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα Άρθρα