Δεν έφτανε το 0-2 στην Άρσεναλ

από AllAboutARIS

Η Άρσεναλ επικράτησε 2-0, αλλά δεν ήταν αρκετό για να ρίξει τη Μονακό στο καναβάτσο.

Το γκολ του Καράσκο στις καθυστερήσεις μέσα στο «Εμιρέιτς» ήταν τελικά αυτό που έκρινε την πρόκριση για τα προημιτελικά, μιας και η Αρσεναλ άγγιξε το θαύμα, αλλά δεν πανηγύρισε! Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-0, είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά και τον Σούμπασιτς απέναντί τους, ο οποίος με μεγάλες επεμβάσεις έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά έπειτα από το 2004! Για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ο 5ος διαδοχικός αποκλεισμός στη φάση των «16» και πλέον… κυνηγά την Ρεάλ που έχει έξι! Η κατοχή συντριπτική για τους Λονδρέζους 70%-30%, η πίεση ασφυκτική, αλλά το τρίτο τέρμα δεν ήρθε ποτέ… 

 

Η Μονακό ήταν αυτή που προσπάθησε να φανεί απειλητική και μόλις στο 3΄ο Μουτίνιο είχε μια καλή προσπάθεια, χωρίς όμως να σκοράρει. Η Αρσεναλ προσπάθησε να απαντήσει και στο 14′ ο Ζιρού είδε την κεφαλιά του να περνά άουτ. Οι Μονεγάσκοι προσπαθούσαν να έχουν παγωμένο τον ρυθμό, με τους Λονδρέζους όμως να ανεβάζουν ρυθμό μετά το 25λεπτο και να απειλούν με τον Καθόρλα. Ωστόσο, στο 36′ ήρθε το γκολ, ο Γουέλμπεκ βρήκε ιδανικά τον Ζιρού και ο Γάλλος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Σούμπασιτς για το 1-0. Αυτό ήταν το 12ο του γκολ στα 16 τελευταία ματς της ομάδας του. Οι Λονδρέζοι πίεσαν και στο 45′ ο Ζιρού έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. 

Καταιγιστική  η Αρσεναλ στην επανάληψη, ο Οζίλ με τον Καθόρλα έκαναν ό,τι ήθελαν, έβγαζαν την ομάδα τους στην επίθεση, με τη Μονακό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Η παρουσία του Ράμσεϊ έκανε τους φιλοξενούμενους ακόμα πιο επιθετικούς και οι ευκαιρίες με Οζίλ διαδοχικές, ωστόσο Σούμπασιτς και… ατυχία δεν τον άφησαν να πανηγυρίσει. Το γκολ που την κράτησε ζωντανή ήρθε στο 79′ με τον Ράμσεϊ να πετυχαίνει το 2-0 και να βάζει όλη την Αρσεναλ στην αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες του Βενγκέρ δεν άφησαν τους Μονεγάσκους να πάρουν ανάσα, ωστόσο στη σπουδαιότερη φάση του ματς, ο Σούμπασιτς με εκπληκτική επέμβαση νίκησε τον Ζιρού στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε, πως… 33 φορές στο Πρωταθλητριών κλήθηκε ομάδα να ανατρέψει εις βάρος της 3-1 εκτός και… καμία δεν τα τα κατάφερε!

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Γουάλας, Κουρζαβά, Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Τουλαλάν, Ντιράρ (86’ Εσιετζίλε), Μαρτιάλ (60’ Καράσκο), Μπερμπάτοφ (70’ Σίλβα)

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρέαλ (83’ Γκιμπς), Κοκλέν (63’ Ράμσεϊ), Καθόρλα, Οζίλ, Σάντσες, Γουέλμπεκ (72’ Γουόλκοτ), Ζιρού

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα