Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στην Αττική μέχρι τέλος του μήνα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Σχετικές προτάσεις υπάρχουν στο τραπέζι εδώ και μήνες από τους επιστήμονες σε ενδεχόμενο που η πανδημία ξεφύγει πλήρως στη χώρα μας.

Υπό περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσει να είναι και για τις επόμενες εβδομάδες, το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με το ethnos.gr η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την παράταση, των ήδη υπαρχόντων μέτρων που υπάρχουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν η τηλεργασία, αλλά και το κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο.

Την σχετική ανακοίνωση που αναμένεται να κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

 
Ο λόγος που οδήγησε στην απόφαση αυτή δεν είναι άλλος από τα κρούσματα στην Αττική, τα οποία συνεχιζουν να προκαλούν φόβους, καθώς οι νέες λοιμώξεις ξεπερνούν τις 300 σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο οι φόβοι των ειδικών, δεν εστιάζονται μόνο στα εκατοντάδες νέα κρούσματα, τα οποία καταγράφονται καθημερινά στη χώρα αλλά και στις διασωληνώσεις που υπάρχουν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι την Πέμπτη (1/10) βρέθηκαν 411 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, από τα οποία τα 272 ήταν στην Αττική.

Από εκεί κι έπειτα σε ότι έχει να κάνει με τις διασωληνώσεις, αυτές αυξάνονται σε καθημερινή βάση, με τα επίσημα στοιχεία να αναφέρουν πως πλέον έχουν φτάσει τις 89… Μέχρι στιγμής αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί δεν έχουν λάβει κάποια νέα απόφαση, η οποία να έχει να κάνει με τις μάσκες και τους εξωτερικούς χώρους, αλλά και με τον περιορισμό του ωραρίου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν από την κυβέρνηση, σε περίπτωση που αυτή το κρίνει σκόπιμο, καθώς οι σχετικές προτάσεις υπάρχουν στο τραπέζι εδώ και μήνες από τους επιστήμονες σε ενδεχόμενο που η πανδημία ξεφύγει πλήρως στη χώρα μας. 

Προτεινόμενα Άρθρα