«Να δούμε τον αθλητισμό από άλλη βάση»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Τα βήματα πρέπει να είναι αρκετά και να γίνουν γρήγορα

Στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, μιλώντας στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «Στο Πέναλτι».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός φίλος του ΑΡΗ κατέθεσε την δική του άποψη για τα όσα πρέπει να γίνουν, αναφερόμενος φυσικά και στους «κίτρινους».

Διαβάστε τι δήλωσε μεταξύ άλλων

Για το θέμα των επεισοδίων: «Γνωρίζουμε πολύ καλά και έχουμε παλέψει να γίνει κατανοητό αυτό που ζει ο οπαδός, ο φίλαθλος και ο κάθε ένας που ασχολείται με τον αθλητισμό. Οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι ζουν σε έναν συσχετισμό, μέσα στην κοινωνία.

Έχω επισημάνει ζητήματα στον Υφυπουργό, πως πρέπει να κοιτάξουμε το ζήτημα του αθλητισμού από άλλη βάση. Τα επεισόδια αποτελούν πρόβλημα, αλλά όχι τον πυρήνα του προβλήματος. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολιγαρχών, για πίεση προς την Πολιτεία.

Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό φόρουμ στο οποίο συμμετάσχουν οι Αστυνομικές δυνάμεις, για το ζήτημα του χουλιγκανισμού. Σε αυτό, η Ελλάδα έχει να παρευρεθεί 15 χρόνια.

Πρέπει να δούμε σοβαρά το ζήτημα. Προφανώς το ποδόσφαιρο έχει την αυτονομία του, πρέπει να σέβεται όμως την κοινωνία, η οποία το χρηματοδοτεί. Δεν πρέπει και οι οπαδοί να βάζουν αυτογκόλ. Και οι σύνδεσμοι πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να ζυμώσουν όσους πηγαίνουν στο γήπεδο, σε μία άλλη λογική».

Για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου: «Κυρίως στοχεύει στην πάταξη της φοροδιαφυγής των ομάδων μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Δεν είναι ζήτημα παιδείας, αλλά ένα αποτυχημένο μέσο. Ενας Υπουργός όμως που μπαίνει στα δύσκολα, βλέπει τι έχει ψηφιστεί και τι δεν έχει εφαρμοστεί.

Γιατί οι οπαδοί δεν ζητούν ένα ραντεβού με τον Υπουργό, για να εκθέσουν τις απόψεις τους. Πρέπει να έχουν γνώμη και να πάρουν πρωτοβουλίες. Οπως στο φόρουμ που ήταν πρωτεργάτης ο κόσμος του ΑΡΗ, στο Πανελλαδικό, το οποίο όμως δεν προχώρησε».

Για την απόφαση να διεξάγονται τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών: «Δεν το έχουμε συζητήσει με τον κ. Κοντονή. Οταν έχεις να αντιμετωπίσεις μία τέτοια περίπτωση, εξαιτίας της διάβρωσης και της διαπλοκής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παίρνει κάποια μέτρα. Για αυτό και στράφηκε και στην δικαιοσύνη. Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα και δικαίως ή αδίκως, παίρνει και άλλους η μπάλα. Τα βήματα πρέπει να είναι αρκετά και να γίνουν γρήγορα».

Για το θέμα των 100 δόσεων: «Πιέζει όλος ο κόσμος και πιεζόμαστε και εμείς. Ολες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης εντάχθηκαν σε νόμιμες διαδικασίες νόμων ως επιχειρήσεις».

Για την εκκαθάριση στον ΑΡΗ και το ασαφές νομικό πλαίσιο: «Αν έχει αίτημα ο ΑΡΗΣ, να το τεκμηριώσει και να το καταθέσει στο Υπουργείο. Είμαστε μια κυβέρνηση με διαφορετική φιλοσοφία. Η εκκαθάριση είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, πρώτα όμως πρέπει να δημιουργήσει μία βάση. Αν γίνει η διαδικασία, ανέβει ο ΑΡΗΣ και σε 5 χρόνια δούμε πάλι τα ίδια, θα μας φτύνουν όλοι. Σε αυτήν την κατηγορία, θα μπορούσε να υπάρχει αυτοδιαχείριση. Υπάρχου άτομα που αποχώρησαν, βλέποντας πως οι διοικήσεις χειραγωγούσαν την Κοινωνία Μελών ΑΡΗ.

Εμένα με έχει στιγματίσει όταν ο Κοντομηνάς με τον Ιωαννίδη έκαναν τον γύρο του γηπέδου με την Σερβέτ και εμείς τους χειροκροτούσαμε. Εδώ πήραμε προπονητή και δεν ξέραμε ότι δεν μπορούσε να κάτσει στον πάγκο. Οσον και αν υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι και τρέχουν για τον ΑΡΗ αυτή την στιγμή, υπηρετούν ένα σύστημα τραγελαφικό, από αυτά που βλέπουμε. Υπάρχει μία πιο σοβαρή αντίληψη στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Δεν είναι διαφορετικοί άνθρωποι. Το ζήτημα είναι ποιος θα μπει μπροστά».

Προτεινόμενα Άρθρα