Πέρασαν στα προημιτελικά Ρεάλ και Πόρτο

από AllAboutARIS

Ρεάλ και Πόρτο είναι οι πρώτες δύο ομάδες που πέρασαν στα προημιτελικά του Champions League.

Καρδιές έσπασαν στη Μαδρίτη με τη Σάλκε να αγγίζει την απόλυτη ανατροπή του 0-2 της Γερμανίας, αλλά να μην τα καταφέρνει παρά τη νίκη με 3-4. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να δίνει την πρόκριση στους Μαδριλένους, ωστόσο η εμφάνιση των παικτών του Κάρλο Αντσελότι ήταν κακή και δικαιολογημένα εισέπραξαν τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των “Μερένγκες”.

Ο Φουχς στο 20′ άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ισοφαρίζει πέντε λεπτά αργότερα. Ο Χούντελαρ έβαλε και πάλι μπροστά τους “βασιλικούς μπλε” στο 40′ όμως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ισοφάρισε και πάλι με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα με τον Μπενζεμά στο 52′ για να έρθει η ολική ανατροπή για τη Σάλκε, αρχικά με τον Σανέ στο 57′ και τον Χούντελαρ στο 84′. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Μαδριλένοι “καρδιοχτύπησαν” και η Σάλκε άγγιξε το θαύμα σε δύο περιπτώσεις με τον Σανέ και τον Χέβεντες στις καθυστερήσεις όταν το πλασέ του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Κασίγιας.

Πολύ ευκολότερο ήταν το βράδυ για τους “Δράκους” της Πόρτο. Οι Πορτογάλοι στη ρεβάνς του 1-1 της Ελβετίας, συνέτριψαν την Βασιλεία με 4-0 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Τα γκολ για την Πόρτο πέτυχαν ο Μραχιμί με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 14΄, ο Έκτορ Ερέρα στο 47′, ο Κασεμίρο στο 56′ με νέα εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, ενώ το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Αμπουμπακάρ στο 76΄.

Προτεινόμενα Άρθρα