«Πάντα στις καρδιές μας ο ΑΡΗΣ, θέλουμε να βοηθήσουμε»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Μακάρι να φτάσουμε ξανά στην κορυφή»

Είναι γνωστό πως οι Ελληνες ομογενείς, είναι αυτοί που αγαπούν και περισσότερο την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει όπως φαίνεται και με τους οπαδούς, όπως αποδεικνύει ο Γκρεγκ Σαλιάρας.

Ο Ελληνας ομογενής πριν 23 χρόνια άφησε την Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα την Χαλάστρα, κυνηγώντας το… american dream. Ρίζωσε στις ΗΠΑ, έκανε οικογένεια, δεν ξέχασε όμως την μεγάλη του αγάπη, τον ΑΡΗ, την ιδεά του οποίου φρόντισε να διαδώσει στο μακρινό Ουισκόνσιν.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, μέλος του πανεπιστημίου Eau Claire και πρόεδρος του Eau Claire ARIS FC, μιλάει στο AllAboutARIS για την ίδρυση της ομάδας, το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΑΡΗ.

Πως προέκυψε το ταξίδι στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη;

«Ηρθαμε με την ομάδα του πανεπιστημίου μου. Τα μισά παιδιά παίζουν στον ΑΡΗ και τα άλλα μισά στο πανεπιστήμιο. Τώρα προσπαθούμε να μεγαλώσουμε την ομάδα του ΑΡΗ περισσότερο. Είχαμε ακαδημίες με παιδιά από 8 μέχρι 15 ετών και τους προετοιμάζαμε για το λύκειο. Θέλουμε να την κάνουμε πιο ανταγωνιστική, να έχουμε καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα, Αγωνιζόμαστε στην 4η κατηγορία, η οποία είναι ερασιτεχνική. Ελπίζουμε σε 1-2 χρόνια να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Υπάρχουν και κάποιες τοπικές εταιρίες που δέχθηκαν να μας βοηθήσουν, βάζοντας 5-10 χιλιάδες δολάρια η κάθε μία. Αυτό θα μας βοηθήσει να προσελκύσουμε και κάποιους καλύτερους παίκτες. Στην Αμερική, οι παίκτες των πανεπιστημίων παίζουν από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο. Εχουμε πολλούς Βραζιλιάνους και Μεξικανούς, που ψάχνουν να παίξουν το καλοκαίρι έναντι αμοιβής. Αυτούς θέλουμε να προσεγγίσουμε».

Η ιδέα για την ίδρυση της ομάδας, πως ξεκίνησε;

«Ολοι έχουμε τρέλα με την μπάλα. Αγαπάμε με τον ΑΡΗ. Είμαι στην Αμερική 23 χρόνια. Πήγα κολέγιο, έπαιξα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Μετά παντρεύτηκα, ξεκίνησα μία δουλειά και τώρα είμαι στο πανεπιστήμιο. Ο ΑΡΗΣ είναι πάντα στην καρδιά μου, όπως και στην καρδιά αρκετών στην Αμερική. Πικραθήκαμε λίγο φέτος, αλλά αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα να φτιάξουν».

Συζητήσατε κάποια στιγμή με τον ΑΡΗ το ενδεχόμενο μίας συνεργασίας;

«Υπήρχα κάποιες συζητήσεις, αλλά δεν κατέληξαν πουθενά. Μιλούσα με ένα άτομο, αλλά αποχώρησε από την ομάδα. Ελπίζουμε τώρα που υπάρχει μια σταθερότητα, να βοηθήσουμε και εμείς την ομάδα. Μπορούμε να το κάνουμε. Να φέρουμε παίκτες εδώ, να κάνουν προετοιμασία και αν τους θέλει ο ΑΡΗΣ, τους κρατάει. Τσάμπα, χωρίς να πληρώσει τίποτα. Τα παιδιά στις ΗΠΑ έχουν όρεξη για μπάλα και ταλέντο».

Γενικότερα πάντως, το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ παρουσιάζει μία άνθηση τα τελευταία χρόνια.

«Στην Αμερική το ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία. Στο MLS φέρνουν καλούς παίκτες, ενώ όλες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει ακαδημίες, ακολουθώντας το αγγλικό πρότυπο. Σε μέρη όπως το Πόρτλαντ και το Σιάτλ, υπάρχουν γεμάτα γήπεδα».

Μιλήσατε καθόλου με τους ανθρώπους του ΑΡΗ;

«Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να έχουμε κάποιες συζητήσεις και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μίας συνεργασίας. Εστω να ερχόμαστε για κάποια φιλικά».

Το δικό σας μήνυμα για τον ΑΡΗ της επόμενης μέρας.

«Μακάρι να φτάσουμε πάλι στην κορυφή και τα μεγαλεία μας. Το καλύτερο είναι η σταθερότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή. Οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα, μακάρι να μείνουν και να βοηθήσουν την ομάδα».

Προτεινόμενα Άρθρα