Καταγγελία για "στήσιμο" στο Οσασούνα-Χετάφε

από AllAboutARIS

Ο Άνχελ Βιθκάι, "έβαλε φωτιά" στην Οσασούνα κάνοντας λόγο για ματς που "έστησε" η ομάδα της Παμπλόνα τη διετία 2012-14.

Ο πρώην διευθυντής της Οσασούνα, Άνχελ Βιθκάι, “έβαλε φωτιά” στην ομάδα της Παμπλόνα κάνοντας λόγο για ματς που “έστησε” η ομάδα του τη διετία 2012-14. Αποκορύφωμα η νίκη επί επί της Χετάφε που την κράτησε στην La Liga!
Ο κόσμος του ισπανικού ποδοσφαίρου και δη της Οσασούνα συγκλονίζεται το τελευταίο διήμερο, με τις αποκαλύψεις για την παρασκηνιακή δράση από παράγοντες της ομάδας της Παμπλόνα να “πέφτουν βροχή”.

Η αρχή έγινε το πρωί της Τετάρτης όταν η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Οσασούνα, Μιγκέλ Αρτσάνκο, τον πρώην διευθυντή της ομάδας Άνχελ Βιθκάι και το πρώην μέλος της διοίκησης Τσούμα Περάλτα, με την κατηγορία ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του πρώτου έκαναν… φτερά από τα ταμεία του συλλόγου 3,7 εκατομμύρια ευρώ!

Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα πιο αναπάντεχη, καθώς ο Άνχελ Βιθκάι παραδέχτηκε (υπάρχει ηχογραφημένη η ομολογία του στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) πως ο σύλλογος της Παμπλόνα έδωσε το ποσό των 400.000 ευρώ για να αγοράσει το ματς με τη Χετάφε στο φινάλε της σεζόν 2012-13.

Εκείνο το ματς έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου 2013 για την 35η αγωνιστική της La Liga, με την Οσασούνα να παίρνει τελικά τη νίκη με το γκολ του Αρίμπας στο 74ο λεπτό και να εξασφαλίζει την παραμονή της στην κατηγορία.

Ο πρώην παράγοντας δεν έμεινε όμως μόνο εκεί καθώς στην υπόθεση των στημένων αγώνων ενέπλεξε και άλλες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Συγκεκριμένα τις Μπέτις, Εσπανιόλ, Βαγιαδολίδ και Χετάφε, υποστηρίζοντας πως και με αυτές υπήρχαν συναλλαγές μέσα στη διετία 2012-14 σε προσπάθειες της ομάδας του να χειραγωγήσει παιχνίδια.

Επιπλέον, ο Βιθκάι ανέφερε στα ονόματα των Ντάγκερ, Αμπέγια, Φιγκέρας, Αμάγια και Σέρχιο Γκαρσία, υποστηρίζοντας πως είχαν ανάμειξη στα στημένα ματς ενώ πέρα από τα 400.000 για την “αγορά” του ματς με τη Χετάφε μίλησε για “δώρα” σε Βαγιαδολίδ και Μπέτις ύψους 150.000 ευρώ στην κάθε μία.

Προτεινόμενα Άρθρα