«Μπορεί το απόλυτο, αλλά θα δυσκολευτεί»

από AllAboutARIS

«Αν ο ΑΡΗΣ δεν σκοράρει νωρίς, αγχώνεται »

Ο Ακης Βάβαλης είναι από τους προπονητές που έχουν καταφέρει να κάτσουν για τουλάχιστον έναν γύρο σε ομάδα του 1ου ομίλου της Γ` Εθνικής, κάνοντας καλή δουλειά μέχρι στιγμής στον προσεχή αντίπαλο του ΑΡΗ, τον Αρη Ακροποτάμου.

Ο νεαρός τεχνικός μιλώντας στο AllAboutARIS αναφέρθηκε στο επερχόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων, σχολιάζοντας παράλληλα την προσπάθεια των «κίτρινων» για την κατάκτηση της 1ης θέσης και της επίτευξης του στόχου της ανόδου. 

Κόουτς, πως περιμένετε το δεύτερο σας παιχνίδι με τον ΑΡΗ, αυτήν την φορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης»;

«Θέλουμε να παίξουμε χωρίς άγχος,ελεύθερα. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι από το συγκεκριμένο ματς, παρά μόνο να κερδίσουμε, όπως ψυχολογία για τους “τελικούς” που έχουμε μπροστά μας».

Διαφορές ανάμεσα στον ΑΡΗ του 1ου γύρου και αυτόν που θα αντιμετωπίσετε τώρα;

«Σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφορές όσον αφορά το ρόστερ. Ο ΑΡΗΣ έκανε καλές μεταγραφικές κινήσεις, αποκτώντας ποιότητα ποιότητα στην ομάδα από εκεί και πέρα είναι μία ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια με τον ίδιο σχηματισμό 4-4-2. Από εκεί και πέρα είναι μία ομάδα που στα περισσότερα παιχνίδια παίζει με τον ίδιο σχηματισμό, το 4-4-2. Παίζει πιο επιθετικά, έχοντας περισσότερη ποιότητα στα άκρα και στην επίθεση».

Ο ΑΡΗΣ ναι μεν παρουσιάζεται με πιο επιθετικές διαθέσεις, αλλά στην Δράμα έχασε…

«Μπορεί να έχασε, αλλά δεν ήταν κακός στο παιχνίδι γενικότερα. Είχε δύο-τρεις κλασσικές ευκαιρίες, ειδικά εκείνη του Ν` Λουντούλου. Απλά υπάρχει τρομερή πίεση και μεγάλο άγχος επειδή ήταν 2οι στην βαθμολογία πριν εκείνο το παιχνίδι. Οσο περνάει η ώρα και δεν καταφέρνει να σκοράρει για να ανοιχτεί και η αντίπαλη ομάδα, δημιουργεί ακόμα περισσότερο άγχος που επηρεάζει την ομάδα. Αν δε καταφέρει να σκοράρει νωρίς, αγχώνεται».

Πιστεύετε πως προλαβαίνει να πάρει την άνοδο πετυχαίνοντας το απόλυτο;

«Προλαβαίνει να ανέβει. Παίζονται 30 βαθμοί, έχει Καβάλα και Πανσερραϊκό στην έδρα του, αλλά και τα μικρά παιχνίδια δίνουν τον τίτλο. Οι Σέρρες τα έχουν κερδίσει σχεδόν όλα μέχρι στιγμής. Τώρα όσον αφορά το απόλυτο, έχει την ποιότητα να το πετύχει, αλλά θα δυσκολευτεί».

Τον ΑΡΗ του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, πως τον περιμένετε;

»Η ομάδα σίγουρα, γνωρίζοντας την πορεία του κ. ΚαλαΪτζίδη, θα είναι πολύ πιο πειθαρχημένη, ενώ δίνει και μεγάλο βάρος στη διαχείριση του παιχνιδιού την ώρα του αγώνα».

Οπως και ο ΑΡΗΣ πάντως, έτσι και η δική σας ομάδα είναι σε δύσκολη θέση, αλλά για άλλους λόγους.

«Εχουμε μία τρομερή βελτίωση σε σχέση με τον 1ο γύρο. Σε αυτό βοήθησαν φυσικά και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου. Προερχόμασταν από ένα καλό σερί, το οποίο έσπασε στους Αμπελόκηπους. Εχουμε κάποια ματς μπροστά μας, για να σώσουμε την παρτίδα».