Τα συν και πλην

από AllAboutARIS

Θετικά και αρνητικά της απόφασης να επιστρέψει ο 58χρονος τεχνικός στον πάγκο.

ΘΕΤΙΚΑ

1. Το αυτονόητο είναι ότι γνωρίζει την ομάδα καλύτερα από τον καθένα αφού αυτός έκανε τις επιλογές των παικτών τόσο το περασμένο καλοκαίρι όσο και τον Ιανουάριο. Άρα γνωρίζει τις πραγματικές δυνατότητες που έχουν οι ποδοσφαιριστές, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και πως αυτά θα αξιοποιηθούν καλύτερα. Ειδικά με κάποιους παίκτες όπως οι Καλογέρης, Γεωργιάδης και Σαμαράς έχει συνεργαστεί σε άλλες ομάδες και γνωρίζουν τα… θέλω του.

2. Εχει ασφαλώς μεγαλύτερη εμπειρία από τον Ντομπρασίνοβιτς στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ανέλαβε- την Βέροια ως επί το πλείστον- σε παρόμοιο χρονικό σημείο και με στόχο είτε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ ή την  παραμονή σε αυτή. Η εμπειρία λογικά θα τον βοηθήσει στις κρίσιμες αποφάσεις κατά την διάρκεια των αγώνων, τομέα στον οποί χώλαινε ο Ντομπρασίνοβιτς.

3. Θα φέρει αγωνιστική πειθαρχεία. Ο Καλαϊτζίδης αν για κάτι φημίζεται είναι για το ότι στις ομάδες του υπάρχει πειθαρχεία τόσο στο τακτικό κομμάτι όσο και σε αυτό των συμπεριφορών. Στα ματς με τον «Ντόμπρα» είχε παρατηρηθεί τακτικό έλλειμμα που ελπίζει ο Καλαϊτζίδης ότι θα το εξαλείψει και θα παρουσιάσει μια ομάδα με μεγαλύτερη συνοχή.

4. Μέχρι χθες στην Αλκμήνης δεν το έλεγαν φωναχτά αλλά σιγοψιθυριζόταν ότι ουσιαστικά κουμάντο και επι Ντομπρασίνοβιτς έκανε ο Καλαϊτζίδης. Πλέον οι ρόλοι αποσαφηνίστηκαν και η ευθύνη είτε για την ευόδωση της προσπάθειας ή για το απευκταίο σενάριο της μη ανόδου, έχει ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Καλαϊτζίδης αφού αυτός παίρνει πάνω του όλο το βάρος.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

1. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα γκρουπ ατόμων που λατρεύουν να τον μισούν. Ο συγκεντρωτικός του χαρακτήρας, η τάση του να λέει τα πράγματα χωρίς να λογαριάζει τον αντίκτυπο, έχει δημιουργήσει αντιπάθειες για τις οποίες μάλιστα δεν φαίνεται να τον νοιάζει. Άρα εξαιτίας αυτού, υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που δεν… ψήνεται με την επιστροφή τους τον πάγκο και τον περιμένει στη… γωνία.

2. Ο αψύς του χαρακτήρας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και τα γαλλικά που χρησιμοποιεί στην επικοινωνία του με τους παίκτες ενδεχομένως να έχουν δημιουργήσει κακές σχέσεις με μερικούς από αυτούς που είναι άγνωστο πόσο μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια. Εκτός αν τώρα που πάμε προς το φινάλε επιλέξει ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης με τους ποδοσφαιριστές.

3. Η αποκλειστική ενασχόλησή του με το αγωνιστικό και την προετοιμασία της ομάδας για τους δέκα αγώνες που απομένουν ενδεχομένως να δημιουργήσουν ένα διοικητικό κενό αφού τον προηγούμενο μήνα ασχολήθηκε με ένα κάρο άλλα ζητήματα, από το οικονομικό και την οργάνωση ως την εκκαθάριση. Πλέον δεν θα έχει την πολυτέλεια του χρόνου να το πράξει και άρα θα πρέπει ο συντονισμός άλλων σημαντικών ζητημάτων όπως η εκκαθάριση να γίνει από κάποιον άλλο.

Προτεινόμενα Άρθρα