Ο Δεσύπρης για την εκκαθάριση

από AllAboutARIS

Τι αναφέρει για την διαδικασία

Ο Τάσος Δεσύπρης με γραπτή του τοποθέτηση σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πήρε θέση για το θέμα της εκκαθάρισης.

Αναλυτικά: 

“Πολύς λόγος γίνεται για το μεγάλο θέμα της εκκαθάρισης της Π.Α.Ε ΑΡΗΣ. Δικαιολογημένα υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός στις τάξεις των φιλάθλων η οποία εκφράζεται καθημερινά. Ας δούμε λοιπόν με ψυχραιμία τι συμβαίνει με το φλέγον αυτό θέμα.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Η σύσταση της νέας Π.Α.Ε ΑΡΗΣ μέσα στα πλαίσια του νόμου και σε κάθε περίπτωση ΠΡΙΝ ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία για την έναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας της επόμενης περιόδου.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

· Εξαιρετικά στενά χρονικά περιθώρια.

· Σχεδόν βέβαιες προσπάθειες εμπλοκής της διαδικασίας, μέσω δικαστικής οδού από όσους έχουν συμφέρον να το πράξουν (είτε φυσικά πρόσωπα είτε ανταγωνίστριες ομάδες)

· Ασαφές υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, με εκ διαμέτρου αντίθετες ερμηνείες από νομικούς.

· Νέα κυβέρνηση με άγνωστες προθέσεις και προτεραιότητες στα θέματα του αθλητισμού και πολύ περισσότερο για την νομοθετική ρύθμιση του θέματος που μας αφορά.

· Ασταθές, συνεχώς μεταβαλλόμενο, και στην πλειοψηφία του άπειρο σε τέτοιου είδους θέματα, διοικητικό καθεστώς στον Σύλλογο (όχι στο ποδοσφαιρικό τμήμα).

ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι απαιτούμενες δράσεις χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες.

1. Αυτές σε τεχνικό επίπεδο.

2. Αυτές σε διοικητικό επίπεδο.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι εξής :

α) Συγκρότηση του τεχνικού επιτελείου που αποτελείται από 2 νομικούς και έναν φοροτεχνικό. Αυτό έχει ήδη γίνει με το κατά το δυνατόν αξιόλογα κατά την εκτίμηση μου στελέχη.

β) Έναρξη του ισολογισμού εκκαθάρισης. Έχει ήδη ξεκινήσει με την συλλογή και επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων.

γ) Καθημερινή και συλλογική δουλειά, προκειμένου να φτάσουμε στο πέρας του ισολογισμού εκκαθάρισης που ουσιαστικά σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με πρόβλεψη των νομικών εμπλοκών που ενδεχομένως θα προκύψουν, και εκ των προτέρων σχεδιασμός για την ακαριαία και αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι εξής :

α) Οικονομική κάλυψη όλων των εξόδων που απαιτούνται για την επιτυχή την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Υπάρχει ως δέσμευση και υλοποιείται από τον επικεφαλής του τμήματος.

β) Πλήρης και λεπτομερής μελέτη του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και των παραμέτρων του από τον Πρόεδρο του Συλλόγου(τουλάχιστον) και τον επικεφαλής (η εκπρόσωπο του) του ποδοσφαιρικού τμήματος σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο.

γ) Άμεση έναρξη επαφών με την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού. Αυτές τις επαφές απαιτείται να τις κάνει επικεφαλής ο Πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος (η έναν εκπρόσωπο του) και έναν από το τεχνικό επιτελείο. Ο σύλλογος πρέπει να εμφανιστεί συντεταγμένα σοβαρός και διαβασμένος και όχι επαίτης η ψευτόμαγκας. Πρέπει να συντάξει φάκελο όπου θα αποτυπώνει με απόλυτη σαφήνεια και τεκμηρίωση τι θέλει, γιατί το θέλει,με ποιο τρόπο προτείνει να υλοποιηθεί και σε ποιο χρονικό πλαίσιο.

δ) Παράλληλη διενέργεια ενημερωτικών επαφών με τις αρχές της πόλης (Δήμος Περιφέρεια κλπ) από τον Πρόεδρο του Συλλόγου ώστε να γίνουν κοινωνοί του θέματος και να σταθούν αρωγοί στην τελική θετική έκβαση του.

ε) Περιοδική και στοχευμένη αναφορά της πορείας της διαδικασίας μέσω συντεταγμένης συνεργασίας με τα Μ.Μ.Ε της πόλης με διττό στόχο αφενός την ενημέρωση των φιλάθλων και αφετέρου την πανταχόθεν πίεση εάν υπάρχει οποιοδήποτε διαδικαστικό πρόβλημα η αδιαφορία των καθ΄ύλην αρμοδίων αρχών.

Αυτά με συντομία είναι τα απαραίτητα συστατικά ώστε να αυξήσουμε κατά το μέγιστο δυνατό τις πιθανότητες της πλήρους και ολοκληρωτικής επιτυχίας του εγχειρήματος με την ευχή και την ελπίδα ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων”.

Προτεινόμενα Άρθρα