Ξύπνησε μετά το…60!

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ προβλημάτισε για μία ώρα κόντρα στον Ηρακλή Αμπελοκήπων, αλλά στην συνέχεια…ξεμπούκωσε και με 3 γκολ από το 60 και έπειτα πήρε μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Καθοριστική η είσοδος του Καπνίδη στο 53 βοήθησε τον ΑΡΗ να ανεβάσει στροφές και να φτάσει στο τελικό 3-0. 

O AΡΗΣ ξεκίνησε με τον Φυσέκη κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Φερνάντες, Σαμαρά, τον Γεωργιάδη δεξιά και τον Λιόλιο αριστερά στα μπακ. Στα χαφ Σανιά και Καλογέρης είχαν αριστερά  και δεξιά τους, τους Νλουντούλου και Σουνά, ενώ στην κορυφή του 4-4-2 βρέθηκαν οι Πόι και Κωνσταντινίδης.

ΓΚΟΛ, ΑΛΛΑ…ΟΦΣΑΙΤ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Μόλις στο 6 ο ΑΡΗΣ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Νλουντουλού, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιτ. Ο Γάλλος βρισκόταν όντως εκτεθειμένος, αλλά η φάση ήταν στην κρίση του βοηθού με δεδομένο ότι στην σέντρα η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και επομένως άλλαξε φάση. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε.

ΚΑΚΙΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ

Πέρα από την συγκεκριμένη φάση, ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίωρο του αγώνα κάκιστος. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ασύνδετο κέντρο με άμυνα και επιθετική γραμμή και ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους που σε δυο περιπτώσεις έφτασαν κοντά στο γκολ στο 22 και το 28 με τον Πολίτη. Ο ΑΡΗΣ στην ουσία απείλησε με ένα σουτ του Νλουντούλου στο 33 και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 37 όταν μετά από λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ ο Σουνάς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαξής έδιωξε κυριολεκτικά πάνω στην γραμμή.

ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΧΑΦ

Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Μαυρίδη μόνο του με τον Φυσέκη να σουτάρει άουτ.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα με τον Νλουντούλου να δυσκολεύει πολύ τον Ζιάκα στο 40, ενώ στο 42 μετά από σέντρα του Πόι ούτε ο Νλουντούλου, αλλά ούτε και ο Κωνσταντινίδης μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τις εντυπώσεις με τον ΑΡΗ να παρουσιάζεται κάκιστος και με πάρα πολλά λάθη που ευτυχώς δεν του στοίχισαν και κάποιο γκολ για τους Αμπελόκηπους. Σανιά και Καλογέρης δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα και οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν συνεχώς στην κόντρα με προυποθέσεις.

ΚΑΠΝΙΔΗΣ ΑΝΤΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Παρά την κακή εικόνα του ΑΡΗ, ο Ντομπρασίνοβιτς δεν έκανε κάποια αλλαγή με την έναρξη του ημιχρόνου. Στο 48 ένα πολύ καλό σουτ του Καλογέρη έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ζιάκα. Δεν άργησε όμως να κάνει την πρώτη αλλαγή καθώς στο 52 πέρασε τον Καπνίδη στην θέση του Κωνσταντινίδη.

ΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙ ΣΟΥΝΑ

Ο Ντομπρασίνοβιτς βλέποντας τον ΑΡΗ να μην μπορεί να απειλήσει, έκανε και δεύτερη γρληγορη αλλαγή με το Νάκα να περνάει στην θέση του Σουνά στο 59΄. Απόλυτα δικαιολογημένη αλλαγή αν αναλογιστεί κανείς την κακή μέρα στην οποία ήταν ο Σουνάς!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1-0!

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η λύτρωση για τον ΑΡΗ καθώς ο Πόι εκτέλεσε κόρνερ,ο Καλογέρης πήρε την κεφαλιά με υπερένταση και έστρωσε την μπάλα στον Φερνάντες που από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

“ΚΑΘΑΡΙΣΕ” Ο ΚΑΠΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2-0

Ο Αντώνης Καπνίδης απέδειξε στον Ντομπρασίνοβιτς ότι έκανε λάθος με διάφορα πειράματα στα δυο τελευταία ματς και στο 66΄”καθάρισε” το παιχνίδι με μία παλικαρίσια κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Νάκα για το 2-0.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΔΗ

Το δεύτερο γκολ μάλλον απελευθέρωσε τους παίκτες του ΑΡΗ που με τον Καπνίδη έφτασαν σε τρίτο γκολ που όμως κακώς ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ (από τον Πόι που ήταν στην κυριολεξία ακίνητος) γιατί τίποτα τέτοιο δεν υπήρξε.

ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

Με το παιχνίδι στο 2-0 δεν υπήρχε λόγος να πιεστεί ο Φερνάντες που είχε τραυματιστεί στην φάση του γκολ και έτσι ο Γκόλιας πέρασε στην θέση του στο 72. Ο ΑΡΗΣ ήταν πλέον κυρίαρχος στο ματς και έχανε ευκαιρίες για να μεγαλώσει στο σκορ με τον Νλουντούλου στο 74 και διπλή με Καπνίδη και Πόι στο 77΄.

ΑΣΙΣΤ Ο ΚΑΠΝΙΔΗΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΕ Ο ΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 3-0

Στο 84 όμως ο Καπνίδης ανέλαβε να βγάλει την ασίστ και ο Πόι να εκτελέσει με ωραίο πλασέ τον  Ζιάκα για το 3-0 που πανηγυρίστηκε δεόντως από τον Αργεντίνο που έφτασε πλέον τα 10 γκολ. Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε και για ένα τέταρτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε με τελευταία ευκαιρία μία ωραία κεφαλιά του Καπνίδη να φεύγει άουτ.

ΑΡΗΣ (Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς): Φυσέκης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Λιόλιος, Φερνάντεζ, Καλογέρης, Πόι, Ν` Λουντούλου, Κωνσταντινίδης(59΄Καπνίδης), Σουνάς (59΄Νάκας), Σανιά

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Κώστας Πολυχρονίδης): Ζιάκας, Βόσδου, Γιώγος, Παναγιωτίδης, Κουρδάκης, Γιαξής, Παπαϊωάννου(72 Σαμπασβιλι), Χαψάς, Χιονίδης(48΄Σαράφογλου), Μαυρίδης(61 Καρατζάογλου), Πολίτης 

Προτεινόμενα Άρθρα