Το… δικαιούταν

από AllAboutARIS

Ο Βάσκο Φερνάντες θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια όταν ξεκίνησε ως επιθετικός και με το παρθενικό του γκολ επιβραβεύτηκε για τον εξαιρετικό μήνα που διανύει.

Ο συνήθης ύποπτος Μάουρο Πόι σημάδευε τα δοκάρια, ο Νλουντούλου έμοιαζε έξω από τα νερά του παίζοντας στην κορυφή και ο Καπνίδης ήταν ξεχασμένος στην άκρη του πάγκου. Το ματς με το Αγιονέρι πλησίαζε στο 80΄ και το 0-0 «στοίχειωνε» τους 2000 αρειανούς στις εξέδρες. Ο Βάσκο Φερνάντες «ντύθηκε» επιθετικός λυτρώνοντας τους πάντες με ένα γκολ-τρίποντο που διατηρεί τον ΑΡΗ στο κατόπι του Πανσερραϊκού. Το παρθενικό γκολ του πορτογάλου στους κίτρινους δεν ήρθε διόλου τυχαία. Ηταν το επιστέγασμα ενός καταπληκτικού μήνα που κάνει ο 29χρονος όντας με διαφορά ο MVP του ΑΡΗ. Και να σκεφτεί κανείς ότι στον ΑΡΗ ήρθε την τελευταία στιγμή και αφού είχαν ναυαγήσει οι επαφές με τους κεντρικούς αμυντικούς που ήταν πιο ψιλά στη λίστα. Αν μάλιστα ο Πλατανιάς δεν του πρότεινε μείωση αποδοχών ίσως να συνέχισε και φέτος στην Κρήτη.

Για τον Φερνάντες ισχύει  αυτό που λένε το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Ήταν πρακτικά αδύνατο να μην ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ή τουλάχιστον να μην δοκιμάσει αν το… έχει. Ο πατέρας του Ερκουλάνο ήταν και ο ίδιος ποδοσφαιριστής και μάλιστα αμυντικός παίζοντας 16 ολόκληρα χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο με την ομάδα της γενέτειράς του, την Ολανένσε. Αργότερα συνέχισε ως προπονητής και από αυτόν, στις Ακαδημίες της Ολανένσε έμαθε ο μικρός Βάσκο τα πρώτα μυστικά της στρογγυλής Θεάς. Απαραίτητη υποσημείωση; Στα μικράτα του ξεκίνησε ως επιθετικός…

Στην ομάδα της γενέτειράς του έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα με ένα ενδιάμεσο αποτυχημένο πέρασμα από την Μπορντό όπου δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια εμφάνιση στην 1η ομάδα. Αντίθετα η Ισπανία αποδείχτηκε για τον 29χρονο Φερνάντες η δεύτερη ποδοσφαιρική του πατρίδα αφού έχει αγωνιστεί τρεις σεζόν εκεί με Σαλαμάνκα, Θέλτα και Έλτσε παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες έστω και αν δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η χώρα σημάδεψε όμως τον Βάσκο και στην προσωπική του ζωή αφού εκεί γνώρισε τη γυναίκα του, την Λάουρα με την οποία έχει αποκτήσει μια κορούλα την τετράχρονη Μαρτίνα.

Ο Βάσκο λάτρεψε από την πρώτη στιγμή τη Θεσσαλονίκη αφού βρίσκει σε αυτή πολλές ομοιότητες με το Φάρο της Πορτογαλίας όπου είναι η μόνιμη κατοικία του στα νότια της χώρας. Κυρίως το υγρό στοιχείο, κοινό των δυο λαών. Στα ρεπό του, δεν θα διστάσει να κατέβει για έναFreddo Capuccino στην παραλία απολαμβάνοντας τη θέα. Σχεδόν μόνιμα μαζί του θα δείτε και τον αγαπημένο του σκύλο, τον Τόμι που επιτέλους κατάφερε και έφερε στη Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα