Θέλει ραντεβού με Κοντονή για τον αθλητικό νόμο

από AllAboutARIS

Στις προτεραιότητες είναι και πρέπει να είναι μια συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς του αθλητισμού.

Συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό αθλητισμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή και τον φερόμενο ως βασικό υποψήφιο να αναλάβει χρέη γενικού γραμματέα αθλητισμού κ. Συναδινό θα επιδιώξει να έχει τις επόμενες μέρες ο ΑΡΗΣ. Και όταν εννοούμε ΑΡΗΣ, ο ερασιτέχνης και η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος που έχουν άμεσο συμφέρον από μια τέτοια συνάντηση.

Ο βασικός λόγος της συνάντησης είναι φυσικά ο νέος αθλητικός νόμος και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης για τις ΠΑΕ που τελούν ακόμη υπό εκκαθάριση αφού μια από αυτές είναι πλέον και ο ΑΡΗΣ. Στις εξαγγελίες του κ. Κοντονή, την περασμένη εβδομάδα, πέρα από τη δυνατότητα στα αθλητικά σωματεία να συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες ακόμη και με ΤΑΑ δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει με την εκκαθάριση.

Ο ΑΡΗΣ αυτό που επιθυμεί και θα ζητήσει είναι να μην αλλάξει η διάταξη του ισχύοντος νόμου για την εκκαθάριση (περάτωση εντός τριμήνου και δυνατότητα σύστασης νέας ΠΑΕ χωρίς αναβίωση χρεών εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί) και θα πάει στη συνάντηση με γραπτές προτάσεις που θα παραδώσει στον Υφυπουργό αθλητισμού. Το πόσο ακριβώς θα γίνει το ραντεβού είναι σε άμεση συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις και την ανάθεση αρμοδιοτήτων από τον κ. Κοντονή.

Προτεινόμενα Άρθρα