Τα τρία τελευταία εισιτήρια στο Τσάμπιονς Λιγκ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Αυριο η κλήρωση των ομίλων

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε χάσει στο πρώτο ματς στην έδρα της (1-2), χρειαζόταν να κάνει κάτι αδιανότητο για να πάρει την πρόκριση, έφτασε σε… κοντινή απόσταση, όμως οι Αυστριακοί τελείωσαν το όνειρο παίρνοντας τελικά το ΄χρυσό’ εισιτήριο με δύο νίκες, ενώ ο Ελληνας τεχνικός αποβλήθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους. 

Υστερα από τραγικό λάθος στην προσπάθεια για ανάπτυξη από την άμυνα ο Ντάκα στο 16’ με δυνατό αριστερό έκανε το 1-0 για τους Αυστριακούς, όμως η Μακάμπι ισοφάρισε στο 30’ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής από τον Καρζάεβ. Δυστυχώς για το σύνολο του Ελληνα τεχνικού, το 1-1 δεν έμεινε ως το σκορ του πρώτου μέρους, αφού στις καθυστερήσεις ο Μπαλτάκσα έκανε πέναλτι, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δώνη, ο οποίος αποβλήθηκε. Ο Σόμποζλαϊ στο 4ο λεπτό του έξτρα χρόνου βρήκε στόχο από τη βούλα για το 2-1. Στην επανάληψη, η Μακάμπι χρειαζόταν δύο γκολ, όμως ο Ντάκα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του στο 68’ με δυνατή κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Στο άλλο ματς, η Μίντιλαντ ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο κόντρα στην Σλάβια Πράγας. Οι Δανοί είχαν πάρει 0-0 στο πρώτο ματς, όμως μόλις στο 3’ βρέθηκαν να χάνουν στην έδρα τους από το γκολ του Ολαγίνκα. Με το 0-1 στην πλάτη, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, όμως οι γηπεδούχοι παρότι έχαναν μέχρι το 65’ κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή παίρνοντας τεράστια νίκη με 4-1 και ιστορική πρόκριση στη φάση των ομίλων. Ο Καμπά ισοφάρισε σε εκείνο το σημείο και από το 83’ μέχρι το 91’ ακολούθησαν τα γκολ των Σολτς, Ονιέκα και Ντρέιερ.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τη Κρασνοντάρ με 1-2 και δεν τα κατάφερε ούτε φέτος να περάσει στους ομίλους του Champions League.

Προτεινόμενα Άρθρα