Δεν είναι ούτε στα μισά

από AllAboutARIS

Με δεδομένο το μακρύ διάστημα της αγωνιστικής του απραξίας, ο Σίντι Σανιά έδειξε ότι συν τω χρόνω θα αποτελέσει μια βασικότατη μονάδα για τους κίτρινους.

Έχουμε ακούσει τόσα πολλά για αυτόν. Από προπονητές και συμπαίκτες. Για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής, δόθηκε μεγάλη μάχη από τη διοίκηση. Ο Σίντι Σανιά επιτέλους φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του ΑΡΗ και από το παρθενικό του 90λεπτο είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν κάποια από αυτά που συνοδεύουν το βιογραφικό του ισχύουν.

Με μια απαραίτητη υποσημείωση που αποτελεί και ένα γερό ελαφρυντικό για τον σενεγαλέζο, ότι αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι μετά από 14 μήνες. Διάστημα που ήταν ορατό στις κινήσεις του στο πρώτο τέταρτο. Ο 25χρονος παίκτης είναι φανερό ότι θέλει χρόνο. Να βρει πατήματα, ρυθμό, κώδικα επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του. Από τα λίγα που είδαμε πάντως, ο Σανιά δημιουργεί ελπίδες. Είναι καλός με την μπάλα, βλέπει γήπεδο, προσπαθεί να παίξει κάθετα, είναι αποτελεσματικός στο προσωπικό μαρκάρισμα, δυνατός στον αέρα και με ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Έχει φοβερό διασκελισμό που του δίνει ένα μεγάλο συν σε σχέση με τους αντιπάλους του.

Ο Σανιά παραδέχτηκε και ο ίδιος μετά τον αγώνα στα αποδυτήρια ότι δεν είδαμε ακόμη ούτε το 50% από αυτόν. Ότι δεν είναι ούτε καν στο μισό από αυτό που μπορεί να προσφέρει. Αισθανόταν σίγουρος για τον εαυτό του ότι εφόσον δεν έχει τραυματισμούς σύντομα θα είναι σε θέση να βγάλει στο γήπεδο τα στοιχεία που θα τον κάνουν σημείο αναφοράς του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα