Αθλητικός προορισμός η Τουρκία

από AllAboutARIS

Το Μπελέκ είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Τουρκίας, κοντά στην Αττάλεια, το διεθνές αεροδρόμιο της οποίας χρησιμοποιούν οι επισκέπτες – τουρίστες, χειμώνα καλοκαίρι, που ανεβάζουν τον πληθυσμό σε φουλ σεζόν από 25.000 σε 150.000 κατοίκους.

Ακόμη και τη χειμερινή περίοδο, ειδικά μέσα στον Γενάρη, η περιοχή, που είναι φημισμένη και για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (πάνω από 100), σφύζει από ζωντάνια, καθώς κατεβαίνουν και κάνουν την χειμερινή τους προετοιμασίας οι ομάδες ποδοσφαίρου από Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία, Αυστρία. Ρωσία, Τσεχία και φυσικά από τις σκανδιναβικές χώρες.

Φέτος τον Γενάρη υπήρχε τέτοια πληρότητα στις εγκαταστάσεις, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις  προετοιμασίας, με γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, με κλειστά γυμναστήρια και πισίνες, αλλά και πολλούς άλλους χώρους εκγύμνασης, χαλάρωσης και γενικότερα αναψυχής, Με προσιτές τιμές καλού τον κόσμο και παρέχουν την δυνατότητα σε πολλές ομάδες  να περάσουν εκεί το πολύ κρύο διάστημα του χειμώνα, που έχουν στις κεντρικές και βόρειες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν πάν μόνον ομάδες της πρώτης κατηγορίας, αλλά και μικρότερων κατηγοριών.

Πάνω από 700 ομάδες για 25 μέρες και πλέον βρέθηκαν στην περιοχή του Μπελέκ για προετοιμασία και μάλιστα οι Γερμανοί, κατέβασαν μέχρι και διαιτητές δικούς τους, για να προετοιμαστούν κατάλληλα και σε όποιο νέο κανονισμό και διαδικασία παιχνιδιού έχουν στο πρόγραμμά τους. Φυσικά όλα αυτά τα αθλητικά κέντρα, με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις  έχουν κλειστεί πολύ νωρίς, από το καλοκαίρι, ώστε να μείνουν ανοιχτά τα κέντρα και να είναι πανέτοιμα όλη την σεζόν…

Όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι στις περί των Αλπεων χώρες, έτσι τώρα τον χειμώνα γίνεται στην περιοχή του Μπελέκ, όπου παρέχουν την δυνατότητα σε ομάδες ποδοσφαίρου κι όχι μόνον, να κάνουν προετοιμασία, αφήνοντας πολλά κέρδη και συντείνουν στην πρόοδο του τόπου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε χρόνο δημιουργούνται κι άλλες μεγάλε ς μονάδες, με σκοπό να …προσελκύσουν κι άλλα σπορ, κι άλλους αθλούμενους.
.
Κάθε χρόνο Φθινόπωρο και άνοιξη διοργανώνονται εκεί και μεγάλα τουρνουά γκολφ, όπου κάνουν τα πρωταθλήματα τους Ισραηλινοί, Λιβανέζοι κι άλλοι Ασιάτες,, κυρίως από τις χώρες του Κόλπου, ενώ τελευταία κατηφορίζουν για τον ίδιο σκοπό και αρκετοί Ρώσοι και Σκανδιναβοί..  Εχουν το project, έχουν εντυπωσιακές εκτάσεις και δεν …φιλονικούν μεταξύ τους, όταν όλοι τους θα κερδίσουν.
Αυτοί τουλάχιστον, οι γείτονες μας ξύπνησαν, εμείς δυστυχώς χάσαμε το τρένο, αφού ξέμεινε η …ατμομηχανή μετά το 2004, στον σταθμό της …υπανάπτυξης, με πολιτικές που δεν αξιοποίησαν αυτά που τους έδιναν την δυνατότητα, να βγάλουν την Ελλάδα από τον καρόδρομο….και να την οδηγήσουν σε ατραπούς επιτυχίας και δυστυχώς το παίζουν και σωτήρες….

Προτεινόμενα Άρθρα