Το 20% γίνεται 50%!

από AllAboutARIS

Ο βελτιωμένος υπέρ του ερασιτέχνης όρος που συμφώνησε να μπει στο μνημόνιο ο ομογενής επιχειρηματίας.

Με κάποιες αλλαγές θα παραδοθεί στον ερασιτέχνη για έγκριση το τελικό κείμενο του μνημονίου που θα διέπει τις σχέσεις του Αλεξ Κάλας στον οποίο δόθηκε το μάνατζμεντ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η μια αφορά το ποσοστό που δικαιούται ο Α.Σ από τις καθαρές εισπράξεις των εισιτηρίων των εντός έδρας αγώνων που απομένουν ως το τέλος της σεζόν.

Στο αρχικό κείμενο του μνημονίου το ποσοστό είχε οριστεί στο 20%. Ο Αλεξ Κάλας όμως, κατανοώντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ερασιτέχνη δέχθηκε το 20% να γίνει 50%, δηλαδή οι μισές καθαρές εισπράξεις να αποδίδονται στον Α.Σ για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ανάγκες του. Κίνηση που αναμένεται να δώσει… οξυγόνο στον Α.Σ. Ακόμη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ως το τέλος της σεζόν να βοηθήσει τον Α.Σ και με ένα ακόμη έξτρα ποσό πέρα από τα 20.000 δολάρια που έδωσε πριν από ένα μήνα.

Από εκεί και πέρα ένα θέμα που εξετάζεται είναι η επιστροφή των χρημάτων που θα βάλει ο Κάλας στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπό τη μορφή ταμειακής διευκόλυνσης, εφόσον δεν είναι αυτός που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών όταν θα συσταθεί νέα ΠΑΕ. Δηλαδή να αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης την υποχρέωση να καταβάλει όσα χρήματα έχει βάλει ο ομογενής επιχειρηματίας (υπολογίζονται περίπου σε 500.000). 

Τέλος εκείνο που μένει να διευκρινιστεί από τους νομικούς είναι με ποιο τρόπο θα μπορεί ο Κάλας να μετοχοποιήσει τα χρήματα που θα βάλει, όπως και είναι η επιθυμία του, στην επικείμενη ΑΜΚ. Το πιθανότερο είναι ότι την υποχρέωση αυτή θα την αναλάβει ο Α.Σ

Προτεινόμενα Άρθρα