Αρβανίτης για όλα!

από AllAboutARIS

Ο Γκάλης, ο Ιωαννίδης, ο Βεζένκοφ και η δύσκολη, αλλά αισιόδοξη συνέχεια

Για τον ΑΡΗ του χτες, του σήμερα αλλά και του αύριο μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του “Libero 107,4” και την εκπομπή “AllAboutARIS On Air”, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντας ζητήματα όπως φυσικά και στους Γκάλη, Ιωαννίδη, Βεζένκοφ και… Γιάννη Δαμιανίδη.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του ισχυρού άνδρα των “κίτρινων”

Για το αγωνιστικό τμήμα: “Η πορεία της ομάδας πάει πολύ καλά. Το μπάτζετ φέτος είναι χαμηλό, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Οταν αναλάβαμε, η ομάδα είχε 5 εκατ. χρέη για αυτό και προσπαθούμε να έχουμε χαμηλό μπάτζετ και να υπάρχει ένας ισοσκελισμένος, για να πηγαίνουν και κάποια χρήματα στα χρέη της ομάδας”.

Για τις τρεις ομάδες που πληρώνει ουσιαστικά ο ΑΡΗΣ φέτος λόγω χρεών και άρθρου 99: “Το μπάτζετ του ΑΡΗ είναι περίπου στις 325 χιλιάδες ευρώ, μετά και τη λύση των συμβολαίων με Γκίκα και Μανωλόπουλου. Επίσης έχουμε να δώσουμε περίπου 550 χιλιάδες ευρώ στη ΦΙΜΠΑ. Τα έσοδα μας είναι κοντά στο 1 εκατ και τα έξοδα περίπου 900 χιλιάδες ευρώ. Αν δεν είχαμε τα χρέη, θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Ο Μάιλς έχει πάρει 85 χιλιάδες δολάρια από τα 110 περίπου που έχουμε συμφωνήσει να του δώσουμε. Φανταστείτε αν είχαμε αυτά τα χρήματα, τι ομάδα θα φτιάχναμε”.

Για τα διαρκείας :“Περίπου 2.080 διαρκείας, αριθμός-ρεκόρ για τον ΑΡΗ τελευταία χρόνια. Μαζί με τα εισιτήρια πόρτας, υπολογίζουμε το 30% των εσόδων να προέρχεται από τον κόσμο. Ο Νίκος Γκάλης είναι η αιτία αυτής της μεγάλης αύξησης, γιατί είναι στο πλευρό μας”.

Για το βράδυ που διακόπηκε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: “Το χειρότερο για μένα είναι ότι δεν καταλάβαινε ο κόσμος που πηγαίναμε να μπλέξουμε και το πόσο επαχθής θα ήταν η τιμωρία του ΑΡΗ μετά την απόφαση ενός διαιτητή. Βλέποντας την καταστροφή που έρχεται, λειτουργήσαμε ψύχραιμα, κάναμε κάποιες κινήσεις όπως με το φύλλο αγώνος. Εναν μηδενισμό, αφαίρεση βαθμών και ήττα, τα κάναμε νίκη”.

Για όσους έλεγαν στην αρχή ότι πληρώνεται από την ομάδα: “Οταν ξεκινάς μια δουλειά, έχεις και εχθρούς. Είπαν ότι πληρώνομαι. Αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει τελικά και μετά είπαν ότι πληρώνομαι από τον ΕΣΑΚΕ. Αφού καταρρίφθηκε και αυτό, είπαν ότι μου δίνει χρήματα ο πρόεδρος της λίγκας”.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου: “Είναι φίλος μου και τον αγαπώ πολύ. Συμφωνήσαμε στις 50 χιλιάδες και στης Εφές συμφώνησε στο 1 εκατ. για τρία χρόνια. Εφυγε με καλό τρόπο, όπως γίνεται με όλους όσο είμαστε εμείς διοίκηση”.

Για τον Αντώνη Αασημακόπουλο: “Εκεί είχαμε μια διαφωνία με τον προπονητή και υπερίσχυσε η γνώμη του. Εχουμε καλές σχέσεις με τον παίκτη και κάτι θα κάνουμε και με αυτόν”.

Για τον Δημήτρη Πρίφτη: “Τον γνώριζα απ` όταν ήμουν στα εφηβικά του ΑΡΗ. Ηταν βοηθός του Κατσικάρη και ήξερα τι δουλειά όπως κάνει, όπως ήξερα και για την παρουσία του στην Εθνική. Είναι μέσα στο μπάτζετ μας και ξέραμε ότι θα κάνει μία καλή ομάδα, άσχετα αν κερδίζει ή χάνει. Το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν αν θα αντέξει το βάρος της πίεσης του πάγκου του ΑΡΗ, τα καταφέρνει όμως πολύ καλά. Είναι ήρεμος και ψύχραιμος στον πάγκο και δεν αγχώνεται μέσα στο παιχνίδι”.

Για την επιλογή παικτών: “Ολοι οι μάνατζερ στέλνουν τις προτάσεις τους. Οι δύο βοηθοί του Πρίφτη βλέπουν τα βίντεο και ο προπονητής επιλέγει ποιους θα πάρει. Μετά διαπραγματευόμαστε εμείς. Σίγουρα όμως χρειάζεται και ένας τεχνικός διευθυντής, περισσότερο για τη διοίκηση”.

Για τον τραυματισμό του Τόμας: “Τραυματίστηκε όταν παίζαμε με τον ΠΑΟΚ. Θέλαμε τη νίκη για τον κόσμο και για τα έσοδα της ομάδας. Είπαμε να φέρουμε ένα παιδί στη θέση του για έναν μήνα. Εγινε η διακοπή, πιστεύαμε όμως ότι θα γίνει το ματς και ο λόγος που θέλαμε τον Αντεγκμπόγιε, ήταν για να παίξει ξανά με τον ΠΑΟΚ. Ευτυχώς τον κρατήσαμε γιατί ο Τόρεϊ τραυματίστηκε πάλι. Αλλαγές δεν κάνουμε, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, όπως και αυτοί είναι ευχαριστημένοι γιατί πληρώνονται”.

Για τον Χαρίση: “Πολύ καλός χαρακτήρας και παίκτης της ομάδας όταν ήρθε ο προπονητής. Δεν παρεμβαίνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και πάντα τον θεωρούσαμε κομμάτι της ομάδας. Περνώντας οι μήνες και τα παιχνίδια, ο προπονητής τον χρησιμοποιεί ανάλογα. Ο Χαρίσης είναι σοβαρός επαγγελματίας, έκανε υπομονή και χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται, για να κερδίσει η ομάδα τα παιχνίδια”.

Για την καταγγελία από την πλευρά Πετράτου: “Δεν υπάρχει θέμα αφαίρεσης βαθμών. Καταρχήν ο κ. Πετράτος είναι δικηγόρος των παικτών και κάνει τη δουλειά του. Δεν έχουμε πρόβλημα μαζί του και βοήθησε στο άρθρο 99. Του είχαμε εξηγήσει ότι θα καθυστερήσουμε δύο δόσεις. Επιλέξαμε να πληρώσουμε την ομάδα γιατί ήταν υποχρέωση μας και αφήσαμε για λίγο αυτές τις πληρωμές. Μέσα στην εβδομάδα θα δώσουμε τη μία δόση, θα ακολουθήσει άμεσα και η επόμενη και έτσι θα καλυφθεί αυτό το κενό. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις”.

Για τον νόμο που επιτρέπει σε κάθε παίκτη όταν γίνεται 18 να φεύγει από την ομάδα: “Στο ποδόσφαιρο έχει αποκατασταθεί αυτό και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Αυτή τη στιγμή ο νόμος δεν καλύπτει τις ομάδες μπάσκετ. Πρέπει να το δούμε ως ΕΣΑΚΕ και να το περάσουμε ως νόμο, για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην ανδρική ομάδα τους παίκτες των ακαδημιών. Φυσικά αυτό θα βοηθήσει όλες τις ΚΑΕ να ασχοληθούν με τις ακαδημίες”.

Για τον Μήτογλου: “Για την μεταγραφή του, είχε δώσει την προκαταβολή ο κ. Παπαϊωάννου και τα υπόλοιπα τα χρωστάμε στον κ. Ροδόπουλο. Με τον παίκτη θα βρεθεί λύση. Εμείς έχουμε καταθέσει μονομερές συμβόλαιο και είναι θέμα χρόνου να βρούμε τον τρόπο ώστε ο ΑΡΗΣ να μην έχει χασούρα. Είπαμε στον πατέρα του και τον εκπρόσωπο του, ότι θέλουμε να έρθει να παίξει στον ΑΡΗ. Η παρουσία του Βεζένκοφ είναι παράδειγμα τον Μήτογλου και μακάρι να είναι γερός και αν επιστρέψει στην Ευρώπη, να παίξει στον ΑΡΗ”.

Για τον Βεζένκοφ: “Είναι ευφυής και έξυπνος στο παιχνίδι του. Είναι ώριμος στο ζωή του και επέλεξε το πιο σωστό για αυτόν, βλέποντας πολύ πιο μακριά απ` ότι κάνουν άλλοι αθλητές. Θεώρησε πως πρέπει να επενδύσει στον ΑΡΗ, όπως και ο ΑΡΗΣ να επενδύσει σε αυτόν. Χτες που μιλήσαμε λίγο, μου είπε ότι έκανε την πιο σωστή επιλογή”.

Για την παραμονή του Βεζένκοφ οταν έκλεισε τα 18: “Ηθελε να πάει στην Αμερική. Δεν υπήρχε καν συμφωνητικό και ο ΑΡΗΣ δεν θα έπαιρνε τίποτα. Τον πείσαμε τελικά να μείνει, βάζοντας ,μία ρήτρα εξαπλάσια του ποσού που παίρνει”.

Για την αποχώρηση του Μποχωρίδη: “Ο Λευτέρης είναι σαν παιδί μου, μεγάλωσε στο σπίτι μου. Δεν υπήρχε στο πρόγραμμα αυτό, γιατί αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μόνο με Ελληνες παίκτες. Υπήρχε η πρόταση του ΠΑΟ, το συζήτησα με τον Λευτέρη, δεν είχε στο μυαλό του να φύγει, αλλά περίμενε να δει τον ρόλο που θα του δώσουν. Ετσι θεώρησε να πάει σε πιο υψηλό επίπεδο και όχι σε μία πιο μεγάλη ομάδα, γιατί ΑΡΗΣ και ΠΑΟ είναι στο ίδιο επίπεδο. Με τα χρήματα που πήραμε κάναμε την άρση του απαγορευτικού και προχώρησε όλο το μπάτζετ, μαζί με το άρθρο 99. Χωρίς την πώληση του είναι αλήθεια πως δεν έβγαινε η χρονιά. Θα πηγαίναμε με Ελληνες παίκτες όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια”.

Για την κριτική που δέχεται η διοίκηση: “Αντιπολίτευση όντως υπάρχει. Το θέμα είναι που βασίζεται, σε πραγματικά γεγονότα ή δημιουργεί μόνης της σενάρια για να άρει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του στη διοίκηση. Ενα άλλο είναι η αγωνιστική πορεία της ομάδας που δεν ενίσχυσε την αντιπολίτευση. Την πρώτη φορά φτάσαμε στον τελικό, χάσαμε την είσοδο μας στη 2η φάση των πλέι οφ από έναν πιο ακριβό Πανιώνιο στον πόντο, παρά την απαγόρευση των μεταγραφών. Τη δεύτερη χρονιά δεν δεν γινόταν αυτό με τον Αγγέλου, θα ήμασταν πιο ψηλά”.

Για τις μετοχές: “Εχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας ΓΕΝΕΣΙΣ,οι άνθρωποι της οποίας έχουν βάλει 3,5 εκατ στον ΑΡΗ. Μας έχουν εμπιστοσύνη και πιστεύουν ότι μπορούμε να βάλουμε την ομάδα σε έναν σωστό δρόμο, μέχρι να εμφανιστεί κάποιος επενδυτής”.

Για τα χρέη της ομάδας, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και αν θα υπάρξει κάποιο πόρισμα όπως στο ποδόσφαιρο: “Πρέπει να γίνει και έχουμε καθυστερήσει σε αυτό. Μέχρι το Μάιο όμως θα έχει τελειώσει. Θα επιρριφθούν στον καθένα οι ευθύνες που πρέπει”.

Για τον Γιάννη Δαμιανίδη: “Οσες υπογραφές έβαλε ο πρόεδρος του ΑΡΗ, εκτός από την ΚΑΕ κυνηγούσαν και αυτόν. Με την υπαγωγή στο άρθρο 99 βολεύτηκε και αυτός. Δεν το κάναμε φυσικά για αυτόν, δεν τελείωσε το θέμα του και θα ασχοληθούμε και με την περίπτωση του”.

Για το θέμα Μάσεϊ και τα παραστατικά που έλειπαν: “Θα πάμε μέχρι τον Μάιο. Επρεπε ήδη να το κάνουμε, αλλά βάλαμε άλλες προτεραιότητες. Οσα θέματα χρίζουν δικαστικής διερεύνησης, θα προχωρήσουν”.

Για τις χορηγίες και την κάρτα ARIS BC της Τράπεζας Πειραιώς: “Είναι μεγάλη επιτυχία για την ΚΑΕ και μας βοήθησε ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της τράπεζας και φίλος μου. Μας έδειξε εμπιστοσύνη για να βάλουμε αυτή την ωραία κάρτα. Δεν έχει τύχει ανάλογης προβολής. Είπαμε μέσα στις επόμενες μέρες να κάνουμε μία συνέντευξη Τύπου για να καταλάβει ο κόσμος τι μπορεί να κάνει με αυτήν. Εχουμε φτάσει τις 500 κάρτες, στόχος όμως είναι οι 3 χιλιάδες κάρτες.

Για τα κέρδη της ομάδας από ένα sold out: “Το sold out είναι περίπου ως τζίρος 37 χιλιάδες και καθαρά 23-24 χιλιάδες, αν βγάλουμε έξοδα αγώνα, εφορία και άλλα. Τα 10 ευρώ μπορεί να είναι πρόβλημα για τον κόσμο, για αυτό έχουμε κάνει πρόγραμμα για ανέργους, φοιτητές και τους αθλητές των ακαδημιών”.

Για την μπουτίκ της ομάδας: “Από φέτος είναι στα συμφέροντα της ΚΑΕ. Μέχρι πρότινος ενοικιαζόταν το σήμα σε έναν ιδιώτη. Ιδρύσαμε μία εταιρία η οποία λειτουργεί την μπουτίκ. Θέλουμε τη βοήθεια από τους βιοτέχνες, ναι. Επενδύσαμε ένα μικρό κεφάλαιο για να φέρουμε κάποια πράγματα και όσο μεγαλώνει ο τζίρος, θα φέρνουμε περισσότερα πράγματα. Το συμβόλαιο με τη Macron είναι 1+1”.

Για τον Νίκο Γκάλη: “Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Γενικά είναι κοντά, αλλά δεν μπορούμε να τον κάνουμε περιοδεύων θίασο. Οποτε κρίνει ο ίδιος να έρθει, το κάνει. Του το προτείναμε με τον ΠΑΟΚ, ήρθε και το χάρηκε”.

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: “Τον εκτιμώ, τον σέβομαι και έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Πρέπει να έρθει στην ομάδα, μπορεί να βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Σε όλους τους Αρειανούς που θέλουν να βοηθήσουν, είμαστε ανοικτοί. Ετσι κι αλλιώς έχουμε επαφή με τον Γιάννη κάθε εβδομάδα”.

Για το αν υπήρξαν συζητήσεις με τον Αλεξ Κάλας για την ΚΑΕ: “Υπήρξαν. Οσο ήταν στο ποδόσφαιρο ο κ. Γαλανός, είχαμε συζητήσει με τον Κάλας. Είχε στο μυαλό του να κάνει αθλητικό κέντρο, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Τώρα θέλει για το ποδόσφαιρο και εγώ θεωρώ πως είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, χαμηλών τόνων και έχε διάθεση να επενδύσει τα χρήματα που μπορεί. Πήγε στην μπάλα αν και μπασκετικός”.

Για τις ακαδημίες μπάσκετ: “Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των ακαδημιών μπάσκετ. Είναι ένα μοντέλο που το πιστεύουμε και έχω την εμπειρία, επειδή ήμουν 12 χρόνια εκεί. Βγήκαν πολλά ταλέντα. Μπορεί να το λειτουργήσει ο ΑΡΗΣ. Ξεκινάει τώρα αλλά θα φανεί από του χρόνου. Εχουμε συμφωνήσει τι ποσοστό θα παίρνει ο ΑΣ από τα έσοδα των ακαδημιών και τα κέρδη που θα έχουμε. Εχουμε πολλά πράγματα στο μυαλό μας για τις ακαδημίες”.

Για τη συμμετοχή του ΑΡΗ στην Ευρώπη: “Είναι στόχος του ΑΡΗ το Γιούροκαπ και μπορούμε πλέον να συμμετέχουμε, έχοντας και κέρδη. Εχουμε το δικαίωμα μετά την άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών”.