Προς… ολοταχώς για MVP της Α1

από AllAboutARIS

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της 15ης αγωνιστικής όμως βλέποντας κανείς τους αριθμούς του, σε συνδυασμό με την πορεία του ΑΡΗ και την προσφορά του σε αυτή, γίνεται το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο του MVP της χρονιάς στην Α1.

Ο 19χρονος άσος του ΑΡΗ πρωταγωνιστεί σε έξι στατιστικές κατηγορίες, μόνο ο Μαυροειδής δίνει το παρών επίσης σε έξι κατηγορίες, από τις οποίες στις τρεις είναι στην πρώτη θέση.

Καταρχήν είναι πρώτος σκόρερ της Α1 με 272 πόντους, 37 περισσότερους από τον δεύτερο Ελ Αμίν του Απόλλωνα Πατρών και με μέσο όρο 18.13 ανά  αγώνα, σε 31 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα συμμετοχής.
Πρώτη θέση επίσης για τον Σάσα και στην κατηγορία αξιολόγησης, την σημαντικότερη ίσως για να βγει ο πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς, όπου έχει ήδη 319 βαθμούς, με δεύτερο τον Δημήτρη Μαυροειδή της Κηφισιάς που έχει 319.

Στο Νο1 βρίσκεται επίσης στην κατηγορία των περισσότερων εύστοχων δίποντων στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής έχοντας 79 σε 139 προσπάθειες, με τον  Μαυροειδή να είναι κι εδώ δεύτερος με 73, έχοντας και το πλεονέκτημα ότι αγωνίζεται ως σέντερ άρα και πιο κοντά στο καλάθι.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι δεύτερος σε μία σημαντικότατη κατηγορία, αυτή των ριμπάουντ  έχοντας 119 συνολικά με τον Μουχάμεντ Φαγιέ του Ρεθύμνου να είναι πρώτος με 126, διαφορά μόλις επτά ριμπάουντ.
Όσον αφορά τα ποσοστά ευστοχίας, ο άσος του ΑΡΗ βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα σε δύο κατηγορίας. Αυτή για τα δίποντα με 56,83% και στην τέταρτη θέση, ενώ στα τρίποντα είναι τρίτος με 42,19%
Σε ορισμένες κατηγορίες είναι πολύ κοντά στην είσοδο του επίσης στην πρώτη πεντάδα, όπως σε αυτή με τα περισσότερο εύστοχα τρίποντα όπου έχει ήδη 27 με τον πέμπτο Μουχάμεντ Ελ Αμίν της Πάτρας να έχει 30.

Στα κλεψίματα επίσης, όπου πρώτος παραμένει παρά την απουσία του ο Τόρει Τόμας με 24, ο Σάσα έχει 15 με τον Ρόμπερτ Λόουερι του Κόροιβου να είναι πέμπτος με 19.
Στα κερδισμένα φάουλ έχει 57, με τον πέμπτο Βίνσεντ Κάουνσιλ του Ρεθύμνου να έχει 65.

Προτεινόμενα Άρθρα