Η νίκη με αριθμούς

από AllAboutARIS

Φοβερή η εικόνα των ριμπάουντ για τους "κίτρινους"

Η αγωνιστική εικόνα του ΑΡΗ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν από τις καλύτερες του φέτος, κάτι πουν απεικονίζεται και από τα στατιστικά στοιχεία των “κίτρινων” στο ντέρμπι της Πυλαίας.

Αναλυτικά, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Μπάσκετ Λιγκ: 

* Ο Ντρου Νέιμικ έκανε εξαιρετική δουλειά και σε αυτό το ντέρμπι, όπως και την περασμένη Κυριακή. Εχοντας επτά πόντους και 10 ριμπάουντ έφτασε σε τριψήφια νούμερα στο φετινό πρωτάθλημα και στις δύο κατηγορίες. Στη δεύτερη μάλιστα, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του αφού 10 ριμπάουντ είχε και στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας.

* Με τους 11 πόντους που σημείωσε σήμερα, ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς ξεπέρασε τους 700 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

* Ατομικό ρεκόρ στην σεζόν αποτελούν για τον Σπύρο Μούρτο οι τρεις ασίστ που μοίρασε (είχε από δυο σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια).

* Σε ομαδικό επίπεδο υπήρξαν κατηγορίες της στατιστικής στις οποίες ο Αρης διέπρεψε και κάποιες άλλες που ήταν σχεδόν αρνητικός παρά τη νίκη του. Τα 20 επιθετικά ριμπάουντ που είχαν οι «κίτρινοι» αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης αφού τόσα είχε η ΑΕΝΚ Δημούλας στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στην 3η αγωνιστική. Η δική του προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν τα 13 στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ και εκτός έδρας με τον Κόροιβο).

* Ρεκόρ για τον φετινό Αρη αποτελούν τα 47 ριμπάουντ που είχε στο σημερινό ντέρμπι αφού είχε 44 κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.
* Οι 28 πόντοι του στη δεύτερη περίοδο του σημερινού αγώνα, αποτελούν ρεκόρ των «κίτρινων» που είχαν 27 στην πρώτη περίοδο του εντός έδρας αγώνα με τον Πανελευσινιακό.

* Ακόμη οι 78 πόντοι στο σύνολο αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης εκτός έδρας επίδοσης του Αρη αφού τόσους σημείωσε και στην πρεμιέρα με τον Πανελευσινιακό.

* Στον αντίποδα πάντως, το 50% στις βολές (είχε 11/22) είναι η χειρότερη επίδοση του Αρη στο φετινό πρωτάθλημα καθώς η προηγούμενη ήταν το 52,9% (18/34) του παιχνιδιού με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics.

Αρνητικό ρεκόρ του φετινού Αρη και το 38,6% στα δίποντα (17/44) αφού είχε 40% (16/40) στα παιχνίδια με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό).

Προτεινόμενα Άρθρα