LIVE η ΓΣ του Ερασιτέχνη (pics)

από AllAboutARIS

Ζωντανά η γενική συνέλευση, από το AllAboutARIS

Στην γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη ΑΡΗ στρέφεται το ενδιαφέρον όλου του ΑΡΗ, μετά την άφιξη του Αλεξ Κάλας. Στις 19:00 ο ΑΣ και τα μέλη του θα βρεθούν στο ξενοδοχείο “Διακονία”, με βασικό θέμα συζήτησης την παράδοση της ομάδας στον Ελληνοαμερικανό, σίγουρα όμως θα τεθούν και άλλα θέματα προς συζήτηση.

Το AllAboutARIS βρίσκεται στην ΓΣ του Ερασιτέχνη και θα μεταφέρει ζωντανά όσα θα ειπωθούν. Μείνετε συντονισμένοι… 

Το live της γενικής συνέλευσης

23:57 Τελείωςε η συνέλευση. Καλό βράδυ 

23:52 Επικυρώθηκε η ανάθεση των ακαδημιών στον κ. Καραμανλή για 3 χρόνια. Ο ΑΣ θα παίρνει το 10% και η πλευρά Καραμανλή θα αναλάβει όλα τα έξοδα, χωρίς να έχρι δικαιώματα στους παίκτες. 

23:31 Οριστική διαγραφή για τον Λάμπρο Σκόρδα με 27 ναι και δύο “παρών”. 

23:28 Τώρα τίθεται σε ψήφιση η διαγραφή του Λάμπρου Σκόρδα

23:21 Τελικά γίνεται νέα ψηφοφορία και ψηφίζεται οριστικά η εκκαθάριση του μητρώου

23:16 Υπάρχουν δύο προτάσεις. 25 Μαρτίου και 30 Ιουνίου για να διαγραφούν οριστικά τα μέλη.

23:03 Το σώμα ψηφίζει το σχήμα Οικονόμου να συνεχίσει με 32 ναι και 3 οχι. Τώρα θα ψηφιστεί η εκκαθάριση των μητρώου.

22:57 Πάμε πάλι σε ψηφοφορία…

22:54 Ο κ. Δεσύπρης διευκρινίζει πως παραίτηθηκε από το ενωτικό ψηφοδέλτιο, αλλά όχι από το πλάνο του και έτσι όπως φαίνεται, πάμε πάλι στα δύο σχήματα. 

22:46: Δέσμευση του Τάσου Οικονόμου πως εφόσον η ομάδα ανέβει, τότε θα υπάρξει παραίτηση του τωρινού ΔΣ για να γίνουν εκλογές

22:38: Για το ανδρικό βόλεϊ, ο πρόεδρος του ΑΣ είπε: Οι δυαντότητες να το βοηθήσουμε οικονομικά, είναι απειροελάχιστες. Ξέρουν όλη στην ομάδα πως πρέπει να μείνει στην Α1 , καθώς με τα έσοδα της νέας σεζόν, θα καλυφθούν παλιές οφειλές. Πήραν το 30% από τα συμφωνηθέντα και είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την ομάδα στην Α1. Από τη χορηγία, ένα μεγάλο κομμάτι πήγε στον διακανονισμό του ΙΚΑ και της εφορίας και τα υπόλοιπα στους αθλητές. Κάποιοι δικηγόροι πρώην αθλητών έκαναν κατάσχεση”. “Τα χρήματα που απομένουν δεν μπορούν για την ώρα να εκταμιευτούν”, πρόσθεσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης. 

22:37 Για τις Κ-19 και Κ-17 ο κ. Οικονόμου είπε: “Ενώ ήταν υπό την επιστασία του ποδοσφαιρικού τμήματς, ήρθαν στον ΑΣ. Με κάποια χρήματα που εξοικονομήθηκαν, πληρώθηκαν οι  προπονητές, καλύφθηκαν οι υποχρεώσεις, ενώ υπήρχαν και αρωγοί οι γονείς. Βάζουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη”.

22:25 O λόγος στον κ. Οικονόμου:  “Υπογράφουμε την εκκαθάριση και θέλουμε να συνεχίσουμε όπως είμαστε.Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε σε αυτό τον μήνα είναι να διακανονίσουμε όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Αρχικά με το φυσικό αέρια που έφτασε τις 63.000 ευρώ. Πληρώσαμε ένα κομμάτι και έφτασε πλέον το χρέος στις 34.000 ευρώ. Με την βοήθεια του κ. Κάλας καταφέραμε να το διακανονίσουμε και μέχρι το καλοκαίρι ελπίζουμε να το μηδενίσουμε. Ένα δεύτερο ήταν να έρθουμε σε επαφή με το προσωπικό που ήταν σε επίσχεση. Γύρισαν και πλέον δουλεύουν κανονικά.Θα προσπαθήσουμε να γίνει αλλαγή πλεύσης αναφορικά με τα τμήματα τα υπόλοιπα.Ο ΑΣ σήκωσε τα χέρια ψηλά. Ρίξαμε την γυναικεία ομάδα του μπάσκετ γιατί δεν υπήρχαν τα χρήματα για τις μετακινήσεις, όπως και ότι αναστείλαμε την λειτουργία στο χάντμπολ σε άνδρες και γυναίκες. Πλέον θεωρούμε ότι είναι καλό να πορευτούμε με ανθρώπους που θα αναλαμβάνουν το κάθε τμήμα».

22¨15 Σε ερώτηση του Λάκη Κλεώπα προς τον Τάσο Δεσύπρη για το γιατί δεν συνεργάζεται με τον κ. Οικονόμου ο δεύτερος απάντησε: «Τον τελευταίο καιρό είπα να αναλάβω αυτή την πρωτοβουλία. Δεν μπορώ με τους συγκεκριμένους ανθρώπους να περάσω τις σκέψεις μου γιατί έτσι έδειξε η ιστορία».

10:02 Τάσος Δεσύπρης :”Αποφαση είναι να συνεχίσει το τωρινό ΔΣ με τις προσθήκες που θα γίνουν. Είχαμε ένα σκεπτικό στο μυαλό μας. Προφανώς και θα παραμείνουμε ενεργοι Αρειανοί όλοι μας, στηρίζοντας την ομάδα. Καλή επιτυχία”.

21:44 Ο Αγγελος Μισιρλής δηλώνει πως αποχωρεί από όοποιο σχήμα γίνει, τάχθηκε υπέρ της λύσης αυτής και τόνισε πως η ΚΜΑ θα υφίσταται και θα είναι δίπλα στον ΑΣ. 

21:42 Το σώμα ψηφίζει την δημιουργία ενός ενωτικού σχήματος. 

21:41 Ενωτική πρόταση και από τον Λάκη Κλεώπα, ο οποίος στηρίζει την παραμονή του Οικονόμου στην προεδρία λόγω της υπογραφής που έβαλε στην εκκαθάριση. 

21:30 Εκπρόσωπος του 1914: “Πρέπει να σταματήσουν οι παρατάξεις. Τα πιο αξιόλογα στελέχη των δύο πλευρών και ένας ανεξάρτητος να ενωθούν Ολοι είμαστε ΑΡΗΣ, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα”.

21:29 Πρόταση για ενωτικό σχήμα και από τον Σάββα Αναστασίου

21:27 Πρόταση του Βαγγέλη Αγγελούση να υπάρξει ένα σχήμα με άτομα και των δύο πλευρών, για να αναλαβει τον Ερασιτέχνη

21:21 Εγινε ανάνγωση και των ονομάτων της κίνησης Δεσύπρη. Δεσύπρης, Αναστασιάδης, Ζορπίδης, Κάρλας, Ναούμ, Κριτσίμης, Κουσουνάδης, Ντόντος, Μερτζιανίδης, Σαμολαδάς, Γεωργιάδης, Παπανικολής, Σιδηροηλίας, Κουσουνάδης, Παππάς, Ρόζος, Βουρτσίας

21:20 Η πρώτη πρόταση για το ΔΣ του ΑΣ: Οικονόμου, Ταουξίδης, Τσούλιας, Αναστασίου, Αγγελούσης, Ανδρεάδης, Ιωάννου, Πλαγάκος, Χατζής, Καραγιάννης, Μισιρλής, Παπαδόπουλος Λ., Κωνσταντινίδης Κων., Χατζηκαπετάνης και αναπληρωματικά Δημαρέλης, Μαδεμλής, Κωτσιόπουλος και Ηλίας Κωνσταντινίδης

21:16 Παμψηφεί πλην ενός ψηφίζεται η παράδοση της ομάδας στον Αλεξ Κάλας

21:09 Ξεκινάει η ψηφοφορία, 51 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη δίνουν αυτή τη στιγμή το “παρών”. 

21:08 Αγγελος Μισιρλής: “Από τη στιγμή που η ομάδα φαίνεται πως θα ανέβει, δεν θα ισχύει το μνημόνιο. Θα είναι ανώνυμη εταιρία. Αν δεν ανέβει, ο κ. Κάλας το μόνο σίγουρο είναι πως θα χάσει τα λεφτά του”.

21:03 Γιάννης Ψηφίδης: ” Το θέμα της διαχείρισης του σμφωνητικού, είναι κάτι που πρέπει να το αφήσουμε στη διοίκηση που θα βγει. Δεν μπορεί ο καθένα μας να μελετήσει και να δώσει τη γνώμη του. Είναι καλό που ειπώθηκαν κάποια πράγματα. Ο μεγάλος ασθενής του συλλόγου είναι ο ΑΣ, ο οποίος είναι σε κομματάκι. Οφείλει εκκατομύρια και ενώ είναι μία ευκαιρία με έναν άνθρωπο που ήρθε να πάρει την ομάδα, καθόμαστε και λέμε άλλα πράγματα. Να πούμε ένα ναι στον κ. Κάλας, αλλά ο Ερασιτέχνης παιρνει ψίχουλα. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει το 20%. Πρέπει να εισπράττει 15% από τα ακκαθάριστα και 10% από τη χρήση του σήματος. Ο ΑΣ παίζει μπάλα. Δεν μπορεί ο κ. Κάλας να δίνει αυτό. Κανονικά πρέπει να ζητήσουμε 30%. Να ψηφίσουμε ναι, να του δώσουμε την ευχή μας και να γίνουμε πρωταγωνιστές. Εχει δικαίωμα να ζητήσει να μετοχοποιηθούν τα χρήματα που θα έχει καταθέσει”.

20:58 Η ψηφοφορία για την παράδοση της ομάδας στον Αλεξ Κάλας θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία. 

20:57 Τάσος Οικονόμου: “Υπάρχει ήδη συνεργασία όσον αφορά τα συμφωνηθέντα. Ηδη έχουν γίνει κάποιοι αγώνες και από αυτούς έχουμε πάρει το ποσοστό που μας αναλογεί μαζί με το ΦΠΑ, όπως και από τη Νοβα. Υπάρχουν παραστατικά για όσα έχει πληρώσει επίσης ο κ. Κάλας”. 

20:54 Οι κ.κ Χριστοφορίδης και Οικονόμου ξεκαθαρίζουν ότι στο μνημόνιο δεν υπάρχει κανένας όρος για δημιουργία ΤΑΑ.

20:48 Στο βήμα ο πρόεδρος του ΑΣ, Τάσος Οικονόμου: “Εμένα το μνημόνιο δεν μου ήταν κάτι άγνωστο. Ξεκίνησε όταν υπήρχε η διοικούσα επιτροπή και οι βασικές αρχές του είναι αυτές που ανέφερε ο κ. Χριστοφορίδης. Από τα καθαρά έσοδα των αγώνων θα παίρνουμε το 20% συν το ΦΠΑ που δικαιούμαστε και το  ποσοστό 15% της Νόβα.

Με τα χρήματα που θα φαίνονται σαν ταμειακή διευκόλυνση, όπως αναφέρεται και στο μνημόνιο, αυτά ζητάει να γίνουν μετοχές στη σύσταση της νέας ΠΑΕ. Ο τρόπος είναι καθαρά λογιστικός. Δηλαδή, θα υπάρξει μία ταμειακή διευκόλυνση του Κάλας στον ΑΣ και ένα συγκεκριμένο ποσό. Το ποσό αυτό, αν ο ΑΣ δεν έχει τα χρήματα, τα εκταμιεύει και τα βάζει στην τράπεζα. Ο κ. ΚαλαΪτζίδης επίσης με εξωδικό ζητάει ο ΑΣ να θεωρήσει οτι το παραπάνω ποσό να θεωρηθεί ως προεγγραφή για την συμμετοχή του στην ΑΜΚ. Αυτός είναι ο άλλος τρόπος.

20:42 Μέλος του ΑΣ προτείνει να συσταθεί μία πενταμελής επιτροπή για να μελετήσει το σμφωνητικό με τον Κάλας ή και να υπάρξει συνάντηση μαζί του, καθώς θεωρεί πως δεν μπορεί να παρθεί απόφαση από την σημερινή ΓΣ. Αυτό φυσικά ενώ υπήρξε ήδη μία τέτοια επιτροπή, η οποία επέλεξε την πλευρά Κάλας, βάσει και των στοιχείων που συγκέντρωσε για αυτήν.

20:27 Σπύρος Χριστοφορίδης: “Το σημερινό δικαστήριο για τον ορισμό της διοίκησης αναβλήθηκε εν όψει της σημερινής ΓΣ και διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή μέχρι τις 5 Μαρτίου, ώστε να σώμα να επιλέξει τη διοίκηση που θέλει είτε με προσθήκες είτε ένα νέο σχήμα”. είπε ο νομικός του ΑΡΗ, ο οποίος έκανε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει στο ΔΣ του Ερασιτέχνη. 

20:19 Στο βήμα ο κ. Δεσύπρης: “Σε περίπτωση ψηφοφορία, δηλώνω υπέρ του Αλεξ Κάλας, γιατί βλέπω πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά και υπάρχει μια συνέπεια. Ακουσα όμως προηγουμένως πως υπάρχουν κάποιοι όροι ή προτάσεις, που έχουν να κάνουν με την νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Είναι ιδιαίτερα λεπτό το θέμα. Για να μετοχοποιηθούν τα χρήματα του, πρέπει να γίνει επιστροφή χρημάτων και να κατατεθούν στη συνέχεια σε ειδικό λογαριασμό για να γίνουν μετοχές. Επίσης, δεν άκουσα πρόταση για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου”. Εδώ ο κ. Χριστοφορίδης είπε πως θα το μετοχικό κεφάλαιο είναι μίνιμουν 360 χιλιάδες ευρώ στην Φούτμπολ Λιγκ και θα οριστεί τον Μάιο σε ΓΣ του ΑΣ.

20:16 Συνολικά 41 άτομα δίνουν το “παρών” στη ΓΣ, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα ποιοι είναι τακτοποιημένοι οικονομικά. Σε λίγο θα δοθούν οι λίστες στο προεδρείο. 

20:10 Μετά από παρέμβαση μέλους του ΑΣ, ο κ. Χριστοφορίδης ανέφερε κάποιους από τους άξονες του ιδιωτικού συμφωνητικού. Μεταξύ αυτών υπάρχει και ο όρος πως αν αφήσει χρέη για έναν μήξνα, τότε ο ΑΣ μπορεί να τον απομακρύνει. Επίσης έγινε αναφορά στη χρήση Γαλανού, για την οποία τονίστηκε πως γίνεται έλεγχος από ορκωτούς λογιστές. 

20:03 Οπως σημειώνει ο κ., Χριστοφορίδης, το μνημόνιο δεν μπορεί να διαβαστεί, καθώς υπάρχουν ρήτρες εμπιστευτικότητας. 14 σελίδες το ιδιωτικό συμφωνητικό.

20:01 Πρώτο θέμα η παράδοση της ομάδας στον Αλεξ Κάλας. 220 χιλιάδες ευρώ έχει βάλει στην ομάδα σύμφωνα με τον Σπύρο Χριστοφορίδη, 15% θα παίρνει ο ΑΣ από τη Νόβα και 20% από τα έσοδα κάθε εντός έδρας αγώνα. 

19:58 Ο κ. Χριστοφορίδης, ο κ. Καραλίκας και η κα Γρηγοράκη θα είναι στο προεδρείο, καθώς κανένας δεν δήλωσε συμμετοχή.  

19:55 Ξεκινάει η συνέλευση με την εκλογή προεδρείου. 

19:43 Αυξάνεται η παρουσία των μελών, λογικά σε μισή ώρα η ΓΣ θα ξεκινήσει.

19:22 Αρχίζουν σισγά-σιγά να φτάνουν τα μέλη του Ερασιτέχνη, αναμένεται να υπάρξει όμως καθυστέρηση τουλάχιστον μέχρι τις 20:00.

19:01 Καλησπέρα από το ξενοδοχείο “Διακνία”. Ελάχιστη η προσέλευση μέχρι στιγμής

Προτεινόμενα Άρθρα