ARIS στην Γενεύη! (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σαν σήμερα ο ΑΡΗΣ έζησε ένα από τα πιο σημαντικά βράδια της ευρωπαϊκής ιστορίας του.

Το 1999 η ομάδα πήγαινε στην Γενεύη για να αντιμετωπίσει την Σερβέτ, στον επαναληπτικό του 1-1 στης Θεσσαλονίκης και με τον δύσκολο στόχο της πρόκρισης.  

Οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν από το ξεκίνημα το γκολ αλλά αυτό ήρθε από τους Ελβετούς στο 35′, όταν ο Λονφά άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Ο ΑΡΗΣ αντέδρασε άμεσα και δύο λεπτά αργότερα στο 37′ ήρθε η απάντηση από τον Πάουλο Αντριόλι, με μια ανεπανάληπτη και αξέχαστη εκτέλεση φάουλ, πολλά μέτρα έξω από την περιοχή.

Παρά την κόκκινη του Κολτσίδα στο 71′ ο ΑΡΗΣ έμεινε όρθιος και πήγε το ματς στην παράταση, με τον Άκη Μάντζιο μάλιστα να προλαβαίνει με τρομερό τάκλιν τον Ρέι πριν κάνει το 2-1, στο 88΄.

Και κάπως έτσι ήρθε το το 97ο λεπτό. Ο Λουμπούτης σέντραρε από αριστερά και ο Κυζερίδης, που είχε μπει ως αλλαγή μετά την αποβολή του Κολτσίδα, έγραψε με τρομερή κεφαλιά το 1-2 και τελείωσε τα πάντα καθώς στη συνέχεια η Σερβέτ ήθελε δύο γκολ για να ανατρέψει τα πράγματα.
 
ΣΕΡΒΕΤ: Πεντά, Βολφ, Ζανερέ, Λονφά, Ελ Μπραζί, Μπίλμαν, Ντούριξ (91′ Πετρόφ), Βέιγκα (68′ Βούρενς), Βαρέλα (46′ Βανέτα), Ρέι, Τούρε.

ΑΡΗΣ: Κατεργιαννάκης, Γεωργιάδης (90′ Έρακ), Μάντζιος, Λουμπούτης, Μαλλούς, Ν. Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Ναγκόλι, Αντριόλι, Αγαθοκλέους (72′ Κυζερίδης), Γκλούστσεβιτς (80′ Κούτσης).

Προτεινόμενα Άρθρα