"Το kick boxing με κέρδισε"

από AllAboutARIS

"Θα υπάρχουν πολλοί αθλητές και θα προσφέρουν ένα σόου που δεν θα είναι βάρβαρο"

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” φιλοξενήθηκε ο πρωταθλητής kick boxer του ΑΡΗ, Πέτρος Σκαφιάς, με αφορμή την συμμετοχή του στο “Scorpion 8” το  ερχόμενο Σάββατο, στην Πύλη Αξιού. 

Αναλυτικά: 

Για το kick boxing: “Δεν είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο το άθλημα. Ο κόσμος θεωρεί πως είναι βάρβαρο, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα υπάρξουν κάποια χτυπήματα, αλλά ως άθλημα είναι καλό και θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε. Είναι συνδυασμός μποξ και τάε κβο ντο, δηλαδή χτυπήματα με τα πόδια και τα χέρια”.

Για τη δίκη του ενασχόληση με το άθλημα: “Ξεκίνησα από μικρή ηλικία, περίπου 12 χρονών. Μ` άρεσε και αυτό ήταν το όνειρο μου από μικρός. Εκανα βέβαια και άλλα αθλήματα, αλλά αυτό με κέρδισε”

Για τη συμμετοχή στο “Scorpion 8”: “Είναι το Σάββατο, στην Πύλη Αξιού και ώρα 17:00. Θα είναι εκεί και ένα μεγάλο όνομα του του ΜΜΑ θα είναι εδώ, ο Φέντορ Εμιλιανένκο. Μιλάμε για έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, θα έρθουν όμως και άλλοι, κυρίως από την Βόρειο Ελλάδα, για να προβληθούν κιόλας.

Είναι μία επαγγελματική βραδιά που αφορά επαγγελματίες αθλητές και πιστεύω πως θα είναι πολύ ωραία. Προσφέρουν ένα σόου που δεν είναι βάρβαρο. Θα ξεκινήσει στις 17:00 και η διάρκεια του θα εξαρτηθεί από τους αγώνες. Μιλάμε για τρεις γύρους, τριών λεπτών”.

Για τα έπαθλα που υπάρχουν: “Υπάρχουν έπαθλα όπως η ζώνη, αλλά και χρηματικά έπαθλα σε επαγγελματικούς αγώνες. Ενας αθλητής δεν κυνηγάει το δεύτερο, όταν όμως ασχολείσαι επαγγελματικά, πρέπει να έχεις και ένα εισόδημα”.

Για την πρώτη του συμμετοχή στο MMA: Ηταν στο Εfl στην Αθήνα. Είναι μία διοργάνωση του Στέφανου Κωνσντινίδη. Επαιξα πρώτη φορά MMA, δηλαδή ανάμεικτες πολεμικές τέχνες. Ηταν καλή, ωραία εμπειρία, χάρηκα που έπαιξα αλλά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα. Ηταν δίκαιο το πρώτο, αλλά δεν δεν κατάλαβα αυτή την εξέλιξη, Ηρθαμε ισόπαλοι, αλλά έχασα. Είπαν ότι έγινε λάθος στη γραμματεία”.

Για το τμήμα kick boxing του ΑΡΗ: “Είμαστε περίπου 25 άτομα. Εγώ έχω προχωρήσει λίγο παραπάνω, αλλά είναι και κάποια παιδιά που αξίζουν, είναι όμως μικροί ακόμα. Ο δάσκαλος μας είναι ο Στέλιος Σκέμπρης. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και τον σέβομαι. Και εγώ από την πλευρά μου προπονούμαι πολύ δύο και τρεις φορές τη μέρα. Κάνω τρέξιμο, βάρη, κρόσσφιτ και γενικά ό,τι μπορώ για να είμαι έτοιμος”.

Προτεινόμενα Άρθρα