«Μου αρέσει η πίεση"

από AllAboutARIS

Ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς λίγες ώρες πριν κάνει το ντεμπούτο του με τους κίτρινους, μίλησε στη «SportDay» για την πρώτη του προπονητική απόπειρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στη SportDay:

-Σίνισα, επιστροφή στην Ελλάδα, αυτή τη φορά ως προπονητής    
-Την Ελλάδα την αγαπώ πολύ, ίσως γιατί την έχω ζήσει για λίγο. Πάντα σκεφτόμουν να ξαναέρθω και να που η ευκαιρία μου παρουσιάστηκε σχετικά σύντομα.
– Πως αντέδρασες όταν σε πήρε τηλέφωνο ο Καλαϊτζίδης να σου πει για τον Αρη;
– Δεν το σκέφτηκα καν. Δεν ρώτησα καν για το οικονομικό ή οτιδήποτε άλλο. Είπα αμέσως το ναι και έκλεισα εισιτήριο για Θεσσαλονίκη. Ο Αρης είναι τεράστιο μέγεθος και θα δεχόμουν ακόμη και αν αγωνιζόταν στην 5η κατηγορία. Αισθάνομαι απίστευτα τυχερός για την ευκαιρία που μου δίνεται.
– Η γνωριμία σου με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη έπαιξε ρόλο;
– Τον σημαντικότερο. Τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι, γνωρίζω ότι είναι τελειομανής και εκτιμώ πολύ τις γνώσεις του. Όταν ήρθε πέρσι στη Σαλαμίνα δεν υπήρχε τίποτα και σε λίγους μήνες έπαιζε ποδόσφαιρο που το ζήλευε όλη η Κύπρος. Ξέρω ότι είναι απαιτητικός αλλά και τι ζητάει.
– Αισθάνεσαι καθόλου άγχος επειδή είναι η πρώτη σου φορά σε πάγκο σε μια ομάδα με τον στόχο της ανόδου αδιαπραγμάτευτο;
– Και ως ποδοσφαιριστής μου άρεσε πάντα να λειτουργώ υπό πίεση. Ξέρω τι με περιμένει, σε ποια ομάδα έρχομαι αλλά μου αρέσει η πρόκληση. Και να σου πω την αλήθεια, καλύτερα που ο κόσμος έχει μικρότερες προσδοκίες από εμένα. Το βλέπω σαν πρόσκληση να τους διαψεύσω. Πιστεύω ότι απαντήσεις δίνεις μόνο με τη δουλειά σου.
-Πολυτέλεια χρόνου πάντως δεν θα έχεις…
– Είναι αλήθεια αυτό. Εχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και την υποχρέωση να κερδίζουμε. Από προχθές ενημερώνομαι συνεχώς για το υλικό της ομάδας, άρχισα να βλέπω παιχνίδια ώστε να μπω γρήγορα στο κλίμα. Είναι θετικό ότι μιλάω καλά ελληνικά οπότε δεν θα έχω πρόβλημα συνεννόησης.
-Θα βρεις και αρκετούς γνώριμους σε σένα παίκτες;
-Ναι, τον Καλογέρη και τον Γεωργιάδη που ήμασταν συμπαίκτες ενώ γνωρίζω και τον Πόι από το προηγούμενο πέρασμά μου από την Ελλάδα.
-Ποια είναι η προπονητική σου φιλοσοφία και τι Αρη θα προσπαθήσεις να παρουσιάσεις.
– Καταρχήν μου αρέσει και μένα το 4-4-2 και δεν προτίθεμαι να το αλλάξω. Μου αρέσει η ομάδα να πιέζει, κάτι που προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση, να κυκλοφορεί την μπάλα, να ψάχνει συνεργασίες. Θέλω συν τω χρόνω ο κόσμος να ευχαριστιέται με αυτό που θα βλέπει.
– Πως και δεν είχες κάποια πρόταση από την Κύπρο που είναι η δεύτερη πατρίδα σου;
– Μου είχαν προτείνει να αναλάβω την Εθνική Ελπίδων της Κύπρου αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Τους προηγούμενους μήνες άλλωστε φρόντισα να επιμορφωθώ προπονητικά κάνοντας ταξίδια σε Ιταλία, Βοσνία και Γαλλία. Στην Κύπρο είναι το σπίτι μου, εκεί μένει η οικογένειά μου και κάποια στιγμή θα επιστρέψω.
-Η οικογένειά σου θα έρθει στη Θεσσαλονίκη;
Επειδή η κόρη μου πηγαίνει σχολείο είναι δύσκολο να γίνει. Θα είναι πρόβλημα για μένα αλλά έτσι είναι η ζωή όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και είμαι συνηθισμένος.

Προτεινόμενα Άρθρα