Τα αποτελέσματα του τελικού Exit Poll

από AllAboutARIS

Ανακοινώθηκαν από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τα τελικά αποτελέσματα του κοινού Exit Poll των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ANT1, STAR, ALPHA και ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα λάβει ένα ποσοστό ανάμεσα στο 36 και το 38%. Ερωτηματικό αποτελεί ακόμη η περίπτωση το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να κερδίσει την αυτοδυναμία. Οι πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων δίνουν 146 έως 158 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η ΝΔ με 26 – 28%. Το απόλυτο θρίλερ υπάρχει σχετικά με το κόμμα που θα πάρει την τρίτη θέση με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να δίνουν ισόπαλα με 6-7% Το Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ φαίνεται ότι θα λάβει ποσοστό ανάμεσα στο 5 έως 6%, ενώ πιο πίσω θα μείνει το ΠΑΣΟΚ με 4,2 – 5,2% και οι ΑΝΕΛ με 4 έως 5%.

Ερωτηματικό αποτελεί και η είσοδος του ΚΙΔΗΣΟ στη Βουλή με τους δημοσκόπους να δίνουν στο τελικό exit poll ένα ποσοστό ανάμεσα σε 2,2 έως 3,2% για το κόμμα του Γ. Παπανδρέου.

Για τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δίνουν τα εξής ποσοστά:  ΛΑΟΣ 0,6% – 1,6%. ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6% – 1,6%. ΔΗΜΑΡ 0,3% – 0,7%.

Προτεινόμενα Άρθρα