Χάμιλτον: "Ελαβα ποινή για κάτι τόσο γελοίο"

από AllAboutARIS

Ο Lewis Hamilton τερμάτισε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου στο Ρωσικό GP, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στην ποινή που του επιβλήθηκε, για παράτυπη δοκιμαστική εκκίνηση στον αναγνωριστικό γύρο, καθ’ οδόν για την σχάρα εκκίνησης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε σε σημείο όπου οι οδηγοί δεν είχαν την δυνατότητα να κάνουν την συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία βέβαια αποτελεί μέρος της προεργασίας του αγώνα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με δύο ποινές 5 δευτερολέπτων, οριοθετώντας παράλληλα την απόδοση του. Ως απόρροια αυτού επίσης, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την 91η νίκη του, με την οποία θα ισοφάριζε το ρεκόρ του Michael Schumacher. Επίσης έλαβε 2 βαθμούς ποινής στην super licence του, γεγονός που τον φέρνει επικίνδυνα κοντά σε αποκλεισμό ενός αγώνα, μιας και απέχει μόλις 2 πόντους μακριά από τους 12 που είναι το όριο.

Στις δηλώσεις του ο Βρετανός δεν έκρυψε τον θυμό και την απογοήτευση του για το συμβάν αυτό, κατηγορώντας άμεσα και τους αγωνοδίκες. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Πρέπει να δούμε αναλυτικά τι αναφέρουν οι κανονισμοί, ή τέλος πάντων τι έκανα εγώ λάθος. Είμαι βέβαιος ότι κανένας στο παρελθόν δεν έχει λάβει δύο ποινές των 5 δευτερολέπτων για κάτι τόσο γελοίο. Δεν έθεσα κανέναν σε κίνδυνο, το έχω ξανακάνει πολλές φορές στην πάροδο των χρόνων και ποτέ δεν έχω εξεταστεί σχετικά με αυτό. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Βέβαια θεωρώ υπερβολική την ποινή. Αλλά θα έπρεπε να το περιμένω. Προσπαθούν να με εμποδίσουν, σωστά; Όπως και να έχει πρέπει να συγκεντρωθώ και να παραμείνω ψύχραιμος και θα δούμε πως θα έρθουν τα πράγματα.”

“Το πλάνο μας προέβλεπε να σταματήσουμε σε εκείνο τον γύρο ούτως η άλλως. Προσπαθούσα να πάω όσο πιο μακριά γινόταν με αυτά τα ελαστικά. Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, είχα να διανύσω σημαντικό κομμάτι με αυτά τα ελαστικά, και νομίζω ότι θα τα είχα καταφέρει αρκετά καλά. Θα το συζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Πρέπει να βεβαιώσω πως δεν θα μου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.”

Προτεινόμενα Άρθρα