Σοκ! "Έφυγε" ο Ρόι Τάρπλει!

από AllAboutARIS

Σε ηλικία μόλις 50 ετών έφυγε από κοντά μας ένας από τους κορυφαίους ξένους παίκτες που πέρασαν από την Ελλάδα- Το AllAboutARIS θυμάται μεγάλες του στιγμές

Ο Αμερικανός που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΡΗ με τον οποίο κατέκτησε ένα ευρωπαικό τρόπαιο κόντρα στην Έφες Πίλσεν, αγωνίστηκε επίσης με την φανέλα του Ολυμπιακού, του Ηρακλή και του Ικάρου Καλλιθέας στην Ελλάδα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών και όπως ενημέρωσαν οι γιατροί του «Arlington Health Memorial Hospital», η αιτία ήταν ανεπάρκεια στο συκώτι.

Καλό ταξίδι μεγάλε Ρόι.Τόσο ταλαντούχος, όσο και αυτοκαταστροφικός, θα τον θυμόμαστε για την… πλάκα που έκανε σε όλους τους αντιπάλους του στο παρκέ. Αμαρκάριστος!!!
Ο Τάρπλεϊ ήρθε στην Ευρώπη το 1992-93 για τον ΑΡΗ την πρώτη χρονιά στη μετά Γκάλη εποχή. Συνδύασε την παρουσία του με την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου του ΑΡΗ, στο Τορίνο με αντίπαλο την Εφές Πίλσεν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, έχοντας 19 πόντους στον τελικό τον οποίο οι κίτρινοι κέρδισαν με 50-48.

Στο πρωτάθλημα ο Τάρπλεϊ έκανε… όργια. Σε 28 αγώνες με τη φανέλα του ΆΡΗ είχε 21,3 πόντους, 17,1 ριμπάουντ και 2,2 κλεψίματα, σουτάροντας με 74% στις βολές (141/190), 52% στα δίποντα (214/410) και 36% στα τρίποντα (9/25).

Ήρθε στον AΡΗ από τους Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι τον είχαν επιλέξει στο Νο7 του ντραφτ το 1986, αλλά το ΝΒΑ τον απέκλεισε δια βίου λόγω χρήσης ναρκωτικών.

Δείτε τα βίντεο και ιδιαίτερα αυτά από την υποδοχή που του επιφύλαξε ο κόσμος της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα