Θέλει το Γερμανό της

από AllAboutARIS

Ο Γερμανός επιχειρηματίας Ουτζ Κλάασεν είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό της ισπανικής Ρεάλ Μαγιόρκα, μετά την εξαγορά του πακέτου μετοχών του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ, Λορένσο Σέρα Φερέρ.

Η εμπλοκή του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της ενεργειακής EnBW, με τα κοινά της ομάδας από τις Βαλεαρίδες νήσους δεν είναι κάτι καινούργιο. Το 2010 απέκτησε έναντι 500.000 ευρώ το 10% του συλλόγου, ποσοστό το οποίο ανέβηκε στο 20% σε περίπου ένα χρόνο.
Μετά από τρία χρόνια και διάφορες διαμάχες, ακόμα και δικαστικές, με τη διοίκηση του συλλόγου, δηλαδή την πλευρά του Σέρα Φερέρ ( ο οποίος από το 2010 ηγείται της ομάδας ανθρώπων που ανέλαβαν να απαλλάξουν τον σύλλογο από τα οικονομικά προβλήματα,) ο Κλάασεν απέκτησε μέσω της συζύγου του ακόμα ένα 25%. Έχοντας, πλέον, το 45% των μετοχών και δείχνοντας τη δύναμη του, κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του προέδρου και να αναλάβει τη διοίκηση.

Αυτή η σημαντική νίκη στη σκακιέρα των διοικητικών της Μαγιόρκα, έδειξε στον Σέρα Φερέρ πως δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιστέκεται στον Γερμανό. Έτσι, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πλήρη εξαγορά. Έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και της δέσμευσης για άμεση επένδυση ακόμα ενός εκατ., ο Κλάασεν πήρε το 46,7% που άνηκε στον Σέρα Φερέρ καθώς και ακόμα 2,9 από έναν άλλο μέτοχο. Συνολικά, ο 51χρονος επιχειρηματίας έχει υπό την κατοχή του (ένα ποσοστό είναι στο όνομα της γυναίκας του) το 94,4% των μετοχών του συλλόγου και φυσικά έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Μένει να δούμε αν αυτή η αλλαγή εποχής στα διοικητικά του συλλόγου μπορέσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψει η Μαγιόρκα, που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας της 2ης κατηγορίας, στα σαλόνια του «ισπανικού» ποδοσφαίρου.

Προτεινόμενα Άρθρα