Βάζει ορκωτό λογιστή

από AllAboutARIS

Οι δυο λόγοι για τους οποίους ο Κάλας έχει δώσει εντολή να μπει ορκωτός λοιγιστής και να ελέγχει τα πεπραγμέα των 3,5 τελευταίων μηνών.

Μπορεί να βρίσκεται εκατοντάδες μίλια μακριά από τη Θεσσαλονίκη και να μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Μαϊάμι, Νέας Υόρκης και Σικάγο, όμως παρακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα τα τεκταινόμενα στον ΑΡΗ επί καθημερινής βάσης και είχε σαφή εικόνα για την κατάσταση στην ομάδα.

Επειδή είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που σκοπεύει ως το τέλος της σεζόν να βάλει ένα σεβαστό ποσό στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τους συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη είναι ένα. Να γίνει έλεγχος στα οικονομικά πεπραγμένα των 3,5 μηνών στους οποίους ο ερασιτέχνης είχε δώσει το μάνατζμεντ του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Γιώργο Γαλανό, μέσω ορκωτού λογιστή τον οποίο φυσικά θα βάλει- και θα πληρώσει φυσικά- ο ίδιος.

Ο λόγος που ο Αλεξ Κάλας επιθυμεί κάτι τέτοιο είναι διπλός. Ο πρώτος γιατί θέλει να ξέρει μέχρι τελευταίου σεντ την οικονομική κατάσταση του τμήματος και άρα ακριβώς τι υποχρεώσεις αναλαμβάνει. Για παράδειγμα δεν ξέρει ακριβώς ποια είναι τα χρήματα που οφείλονται στους παίκτες και το προσωπικό για τον Νοέμβριο που είχε δοθεί ένα ποσό ως έναντι, ενώ με αυτό τον τρόπο θα μάθει αν υπάρχουν υποχρεώσεις και προς διάφορους πιστωτές.

Ο δεύτερος είναι γιατί επιθυμεί να αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι. Να μάθει επιτέλους ο κόσμος, ποια ήταν τα έσοδα του τμήματος το διάστημα αυτό, ποια τα έξοδα, για ποια από αυτά υπάρχουν νόμιμα παραστατικά και φυσικά πόσα χρήματα χρειάστηκε να βάλει ως ταμειακή διευκόλυνση ο Γιώργος Γαλανός.

Ο Κάλας είναι της άποψης ότι ο ΑΡΗΣ και η διοίκησή του δεν πρέπει να αναλωθεί παραπάνω από όσο πρέπει στο το τι έγινε στο παρελθόν, να γίνει άμεσα ο έλεγχος να αποδοθούν εκεί που πρέπει τα εύσημα και οι όποιες ευθύνες και στη συνέχεια να μπει μια γραμμή και ο ΑΡΗΣ να προχωρήσει.

Προτεινόμενα Άρθρα