Ο ένας έβαζε (Βεζένκοφ), οι άλλοι έκοβαν…

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πήρε μία εύκολη νίκη κόντρα στα Τρίκαλα, πιο εύκολη απ’ ότι θα περίμενε ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του. Και αυτό γιατί έπαιξαν εκπληκτική άμυνα ενώ ο Βεζένκοφ ακόμα βάζει…

Ο ΑΡΗΣ ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο, αν και το 15-0 της τρίτης περιόδου απλά ήρθε για να επιβεβαιώσει την εξαιρετική ημέρα των «κιτρίνων».
Στο πρώτο εικοσάλεπτο λοιπόν ο Βεζένκοφ έβαζε και οι άλλοι… έκοβαν και κάπως έτσι ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε με 16 πόντους και όλα τελείωσαν.
Ο Βεζένκοφ έβαλε πόντους όπως ήθελε. Από κοντά, χρησιμοποιώντας το σώμα του και εκμεταλλευόμενος το αριστερό του χέρι. Από μακριά με τρίποντα και χωρίς αντίπαλο. Τα Τρίκαλα δεν είχαν απάντηση στους 22 πόντους που πέτυχε στο πρώτο μέρος ο «Σάσα», ο οποίος με ένα προσωπικό 7-0 έκανε το 20-11.
Την ίδια στιγμή οι συμπαίκτες του φρόντισαν να καλύψουν τα… μετόπισθεν και να κρατήσουν μακριά από το καλάθι του ΑΡΗ τους αντιπάλους. Κυρίως στην πρώτη περίοδο όταν τα Τρίκαλα πέτυχαν 13 πόντους, αλλά κυρίως στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου όταν… έτρεξε το σερί 15-0. Οι αντίπαλοι των «κιτρίνων», είχαν τραγικά ποσοστά με 14/39 δίποντα, 6/26 τρίποντα ενώ πολλές επιθέσεις γίνονταν στο τέλος των 24 δευτερολέπτων.
Συνδυασμός που… σκοτώνει λοιπόν, ο Βεζένκοφ στην επίθεση και οι υπόλοιποι στην άμυνα.

Προτεινόμενα Άρθρα