"Πέταξε" ένα ημίχρονο και δύο βαθμούς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Φετφατζίδης και Ματίγια τα γκολ των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή.

Το σερί των νικών του ΑΡΗ δεν συνεχίστηκε στην 3η αγωνιστική, “πετώντας” δύο πολύτιμους βαθμούς και μάλιστα σε ένα εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-2).

Στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου οι “κιτρινόμαυροι” αιφνιδιάστηκαν και βρέθηκαν πίσω με 0-2 στο ημίχρονο. Η εικόνα κυριαρχίας στην επανάληψη και τα γκολ των Φετφατζίδη (48′), Ματίγια (68′) έβαλαν τον ΑΡΗ ξανά στο ματς, όμως δεν έφτασε στην ανατροπή. 

Οι Νάουμετς (15′) και Παντελάκης (22′) είχαν δώσει προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, πριν έρθει η αντίδραση του ΑΡΗ η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε. 

ΑΡΗΣ: Με “Δέλη” και Ματίγια η… πρώτη του Μάντζιου (4-2-3-1)

Οι επιλογές του 50χρονου τεχνικού επιβεβαίωσαν τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών, με δύο νέα πρόσωπα μεσοαμυντικά. Ο Ρόουζ κάλυψε το κενό του τραυματία Σάκιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Δεληζήση να… κερδίζει τον Μπαγκαλιάνη ξεκινώντας δίπλα στον Ντάτκοβιτς, με τον Γκάνεα στα αριστερά και τον Κουέστα κανονικά στο τέρμα. 

Η δεύτερη αλλαγή ήταν αυτή του Ματίγια αντί του Τζέγκο στην μεσαία γραμμή, δίπλα στον Λούκας Σάσα. Λίγο πιο μπροστά ξεκίνησε ο Μπερτόγλιο. Στα επιθετικά άκρα ήταν ο Φετφατζίδης και ο Γκάμα, με τον Λόπεθ στην κορυφή.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αμυντικά ο… άγνωστος “Χ” (4-2-3-1)

Οι Ηπειρώτες είναι το… άγνωστο για το φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας πρεμιέρα κόντρα στον ΑΡΗ και χωρίς εκπλήξεις θεωρητικά για τον Αργύρη Γιαννίκη. Ο Χουτεσιώτης στο τέρμα, Σάλιακας-Πίρσμαν στα μπακ -δεξιά και αριστερά αντίστοιχα- με τους Εραμούσπε και Παντελάκη στα στόπερ. 

Ο Σιόντης με τον Καρτάλη ήταν η δυάδα των χαφ. Ο Νάουμετς ήταν ο επιτελικός μέσος πίσω από τον προωθημένο Μπαπτιστ και οι Κριζμάν-Παμλίδης στα άκρα. 

Οι φάσεις, στον ΑΡΗ. Η ουσία, στον ΠΑΣ

Μεσοεπιθετικά, ο ΑΡΗΣ στο πρώτο μέρος παρουσίασε ίσως την καλύτερη εικόνα του. Με πίεση, ατομικές προσπάθειες και κλασσικές ευκαιρίες για να φτάσει σε ένα γκολ. Η ουσία όμως “ανήκε” στον ΠΑΣ.

Ο Νάουμετς στο 15′ έστειλε την μπάλα ψηλά στο δεξί “παραθυράκι” του Κουέστα, με γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα. Και δυστυχώς για τον ΑΡΗ υπήρξε και συνέχεια… 

Αφού ο Χουτεσιώτης κράτησε πάλι το μηδέν σε σουτ του Φετφατζίδη (19′), οι Γιαννιώτες βρήκαν και δεύτερο γκολ με το οποίο έστησαν τον ΑΡΗ στον τοίχο. Από το κόρνερ του Καρτάλη και την κακή έξοδο του Κουέστα, ο Παντελάκης “τσίπησε” ίσα-ίσα την μπάλα στην περιοχή για να κάνει εξ επαφής το 0-2. 

Μέχρι το ημίχρονο ο ΑΡΗΣ με δύο φάουλ από Ματίγια (20′), Γκάμα (45’+1′) συν ένα σουτ του Ρόουζ στην κίνηση, χωρίς να έρθει το γκολ που θα τον βοηθούσε να μειώσει τουλάχιστον εν όψει της επανάληψης. 

Τρομερή πάσα Γκάμα, τρομερό τελείωμα από “Φέτφα”

Ηταν δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ χρειαζόταν ένα γκολ νωρίς στην επανάληψη. Και αυτό έκανε, χάρη στην ποιότητα των Γκάμα και Φετφατζίδη.

Ο Πορτογάλος άλλαξε εξαιρετικά για τον 30χρονο  εξτρέμ στο τρανζίσιον και αυτός με τεχνικό αριστερό έστειλε την μπάλα στις… αράχνες της εστίας του Χουτεσιώτη, βάζοντας ξανά τον ΑΡΗ μέσα στο ματς. 

Το… τηλεκατευθυνόμενο γκολ του Ματίγια!

Η εικόνα του αγώνα και η κατοχή του ματς μαρτυρούσαν την κυριαρχία του ΑΡΗ στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας μέσα σε 20 λεπτά και σε δεύτερο γκολ για να έρθει η ισοφάριση.

Το δεξί πόδι του Χαβιέ Ματίγια ήταν αυτό που χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας -βάσει αποτελέσματος- στον ΑΡΗ, με τον Ισπανό να σκοράρει εντυπωσιακά με απευθείας φάουλ στο 68′.

Οι κινήσεις του Μάντζιου και η… ανοχή του Ευαγγέλου

Απο νωρίς στην επανάληψη ο Μάντζιος προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, ρίχνοντας τον Τζέγκο και αφήνοντας εκτός τον Ντάτκοβιτς, με τον Σάσα να πηγαίνει στα δεξιά της άμυνας και τον Ρόουζ στα στόπερ. 

Με τους Μαντσίνι (δεξί μπακ) και Μάνο στην συνέχεια ο ΑΡΗΣ έγινε πιο πιεστικός στα τελευταία λεπτά του αγώνα, χωρίς να φτάνει στην μεγάλη ευκαιρία μετά το 2-2 και έχοντας να διαχειριστεί την ανοχή του Ευαγγέλου στο σκληρό παιχνίδι του ΠΑΣ. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτρης Μαυρουδής (Ηρακλείου), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Φετφατζίδης, 79′ Τζέγκο, 84′ Ρόουζ, 86′ Μαντσίνι/46′ Κάστρο, 56′ Καρτάλης, 67′ Παντελάκης, 72′ Εραμούσπε, 90′ Πίρσμαν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 48′ Φετφατζίδης, 68′ Ματίγια/15′ Νάουμετς, 22′ Παντελάκης

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Ρόουζ, Δεληζήσης, Ντάτκοβιτς (46′ Τζέγκο), Γκάνεα – Ματίγια, Σάσα (66′ Μαντσίνι) – Μπερτόγλιο (77′ Μάνος), Γκάμα, Φετφατζίδης – Λόπεθ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης – Σαλιάκας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης – Σιόντης, Καρτάλης (64′ Ντομίνγκεθ), Νάουμετς (46′ Κάστρο), Παμλίδης (Λιάσος), Κριζμάν – Λεό (56′ Λώλης)

Προτεινόμενα Άρθρα